Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

TSK'nın Yeni Silahı Testleri Geçti

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 8 saat boyunca aralıksız atış yapabilen, Türk Silahlı Kuvetlerinin yeni ateş gücü obüsünü duyurdu.

08.05.2018-09:05 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-08:56)

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 8 saat boyunca aralıksız atış yapabilen, Türk Silahlı Kuvetlerinin yeni ateş gücü obüsünü duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni silahı Boran 8 saat boyunca vuruyor

Nurettin Canikli, resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda komando ve piyade birliklerinin harekat ihtiyacının karşılanması amacıyla BORAN ismi verilen yerli ve milli bir silah sistemi geliştirildiğini açıkladı.

TSK'nın yeni silahı Boran 8 saat boyunca kesintisiz atış yapabiliyor

ÇOK DAHA HAFİF, ÇOK DAHA SERİ

Test atışları başarıyla gerçekleştirilen Boran ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin lojistik ve taktik manevra kabiliyeti büyük ölçüde artırılacağı dile getirilirken. Benzer sistemlere göre çok daha hafif yapısı sayesinde helikopterler sayesinde harekat bölgesine rahatlıkla taşınabilen Boran’ın seri üretimine bu yıl sonu itibarıyla başlanması planlanıyor.

105 milimetrelik obüs sisteminin yeniden geliştirilmesi ve tasarlanması sonucunda ortaya çıkan silah için eski silah sisteminin parçaları komple değiştirildi. 17 kilometreyi etki altına alabilme kapasitesine sahip olan silah, 1700 kg ağırlığı ile Sikorsky S-70 helikopteriyle harici yük, Chinook CH-47 helikopteriyle de hem harici hem dahili yük olarak taşınabiliyor.

8 SAAT ARALIKSIZ ATIŞ

Klasik mevzilenme prosedürlere ihtiyaç olmadan hedefe yönelme tekniğini iyi kullanan ve bunu başarıyla yapabilen silah kara, hava ve denizden intikal esnasında konum ve istikamet bilgilerini güncelleyerek –32 ile +44 derece aralığında 8 saat boyunca kesintisiz atış yapabildiği kesinleşti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;