TSK'nın Verdiği Süre Doluyor! Çekilme İHA'larla İzlenecek

Türkiye'nin ABD ile imzaladığı anlaşmanın sonrasında TSK ve SMO güçlerinin Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgelerine yönelik harekatı büyük ölçüde sonlandı.

19.10.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-15:13)

Türkiye'nin ABD ile imzaladığı anlaşmanın sonrasında TSK ve SMO güçlerinin Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgelerine yönelik harekatı büyük ölçüde sonlandı.

Fırat’ın batısı ve doğusunda stratejik noktalara konuşlanan TSK ve SMO, Ankara’dan gelen talimat doğrultusunda, ilerleyişini durdurdu. Birlikler, bölgede konumlanmasını ise devam ettiriyor. Dün, yoğun olarak meskun mahal çatışmalarının meydana geldiği Resulayn’da harekat yavaşlatıldı. İlçe merkezinden belirli aralıklarla silah sesleri duyuldu. Aynı durum TSK denetimindeki Tel Abyad çevresinde de meydana geldi.

Ayn el Arap (Kobani), Resulayn ve Tel Abyad bölgesinden sınırın içlerinde yer alan Ayn İsa kasabasına ulaşan uluslararası M4 karayolu çevresine konuşlanan TSK ve SMO kuvvetleri de verilen sürede çekilmeyi sahada gözlemek için çalışma başlattı.

ABD ile imzalanan anlaşma kapsamında sınır hattından güvenli bölgenin dışına çekilmesi beklenen PKK/YPG’liler, ilk etapta Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgeleri ile Til Temir kasabasını terk edecek. ABD’nin bölgedeki askeri yetkilileri ile görüşmeler yapan terör örgütünün, güneydeki Rakka, Haseke ile doğuda yer alan Derik ve Deyrizor gibi bölgelere çekilmesi bekleniyor.

İHA'LAR TEPEDE

Çekilme esnasında ABD gözlemci olarak sahada bulunacak ve başkenti bilgilendirecek. Aynı anda Türkiye de çekilmeyi İHA ile izleyecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN '120 SAAT' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen 120 saatlik süre için "Amerika salı akşamına kadar bu sözü tutabilirse bu sorun çözülmüş olabilecektir. Şayet bu söz tutulmazsa Barış Harekatı kaldığı yerden çok daha kararlı biçimde devam edecektir." cümlelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal