TSK'dan Büyük Hamle! PKK Tüm Cephelerden Vurulacak

ABD/PKK ittifakının aşiretlerle yürüttüğü görüşmelerine karşılık olarak Türkiye de karşı hamleye geçti.

14.12.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-10:17) TSK'dan Büyük Hamle! PKK Tüm Cephelerden Vurulacak

ABD/PKK ittifakının aşiretlerle yürüttüğü görüşmelerine karşılık olarak Türkiye de karşı hamleye geçti. Suriye çapında etkin tüm aşiret liderleriyle irtibata geçen Türk güvenlik birimleri, bölge genelinde yüzde 80 oranında destek ve işbirliği sözü aldı.

Türk askerinin adım atması halinde ÖSO ve Türkiye ile beraber hareket etme sözü veren aşiret temsilcileri PKK’dan birlikte kurtulma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Ankara’ya bir destek de Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği’nden geldi. Fırat’ın doğusuna ilişkin harekâtı sevinçle karşılayan Aşiretler Birliği, dünkü yazılı açıklamasında 'İşgal edilen topraklarımıza geri dönmek için Türkiye’den bölgeye acil müdahale bekliyoruz. Türkiye daha önceki operasyonlarında başarılı olmuştu, bu operasyonda da başarılı olacağına inanıyoruz. Suriyeliler olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduk, bu operasyonda da yanında olacağız' şeklinde konuştu.

TÜM CEPHELERDE VURACAĞIZ

Tel Abyad, Rasul Ayn ve Ayn el-Arab bölgelerini önceleyen ilk operasyon kapsamında Afrin’den başlayarak Sacir’e giden 60 kilometrelik hat ve Münbiç-Sacir cephesi de hedef alınacak. PKK’lı teröristler, 550 kilometrelik sınır hattı boyunca ve Afrin’den Şeale’ye uzanan iç koridor boyunca yoğun ateş altında olacak. TSK’nın ‘hazır olun’ emri verdiği 14 bin ÖSO askeri de belirlenen mevkilere hareket ederken Afrin, Keştear, Tinneb, Münbiç ve Ayn el-Arab’da pek fazla PKK mevzisi gün içerisinde vuruldu. Türk savaş uçakları ve insansız hava araçları da sınır hattında devriye uçuşları ile hazırlıklara yardım ediyor. Sınır hattındaki bazı bölgelerde beton blokların kaldırılma çalışması da başladı. Kara operasyonu esnasında tank, zırhlı araç ve personelin geçişi böylece daha kolay olacak. Bölgeye pek çok noktada planlanan ‘cep’lerden girecek Mehmetçik, daha derinlerde bu cepleri birleştirerek terör örgütünü çembere alacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal