TSK'da Büyük Değişim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine ordu da devrim niteliğinde değişilikler olacak.

18.06.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-10:46)

Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekleştirildiği operasyonlar ile yurt içi ve yurt dışında terör odaklarına göz açtırmıyor. Hem sınır emniyeti hem de sınır ötesi operasyonlar ile terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçik, yarı profesyonel ordu sisteminin meyvelerini bir bir alıyor.

"Dosta güven, düşmana korku" şiarına devam ettirecek olan TSK, gelecek günlerde yeni bir yapılanmaya hazırlanıyor. Milliyet gazetesinde yer alan haber göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sadece bedelli askerlik ile alakalı değil; askerlik sürelerinden, ordu yapılanmalarına kadar yeni bir modeli çalışmaları talimatı verdiği bilgisine ulaşıldı.

TAM PROFESYONELLİĞE GEÇİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karargah ile birlikte yaptığı istişarelerde, TSK'nın tam profesyonel seviyeye çıkartılarak askerlik bir meslek haline getirilecek, verimi artırmayı ve çeşitli revizyonların yapılması talimatı verdiği ifade edildi.

Profesyonel orduya geçiş için baştan aşağı tüm yapılanmaların oluşturulması hedeflenirken, bedelli askerliğin yanı sıra askerlik süreleri, şehirler ve bölgelerde ordu yapılanmaları, ücret politikalarından, terfilere kadar büsbütün askerlik sisteminin tekrardan gözden geçirileceği belirtildi.

TSK’nın teknik çalışan, sivil çalışan, mühendis, doktor gibi ihtiyaçları ve bu gereksinimlerin karşılanma modelleri de tüm bu yeni sistem içinde yer alacak.

ZORUNLU ASKERLİK DEĞİŞİYOR

Zorunlu askerlik yasasının da bu çerçevede değiştirilmesi gündeme getirilirken, zorunlu askerliğin kesinlikle kaldırılmayacağı, fakat zorunlu askerlik modellerinin de ele alınıp tekrardan yorumlanacağı söyleniyor.

Yeni modelde planın, “az adamla daha etkin süreç yönetmek” olduğu bildirilirken, orduda teknolojinin daha etkin kullanılacağı ve bu sebeple daha uzman çalışanın vazife alacağı bir modeli uygulamaya geçirmek olduğu belirtildi.

BEDELLİ İHTİYACI

Zorunlu askerlik yasasında yapılacak reformlar ile beraber bedelli konusu da tekrardan masada.

Ulaşılan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sadece bedelli askerlikle alakalı değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı iletilirken, bedelli askerliğin ihtiyaç olduğu fikri herkes tarafından kabul ediliyor.

Bedelli ardından yığılmaları önlemek için bir çalışma başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay ve bakanlığın yanı sıra ilgili kurumlar, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan istişareler yapıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal