TSK ve ABD İkinci Ortak Devriyeye Çıktı

TSK ve ABD Münbiç'te ikinci ortak devriye faaliyetine başladı. Elde edilen bilgilere göre, Türk ve ABD askeri ikinci bir ortak devriye çalışması yürütüyor.

08.11.2018-16:26 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-16:20) TSK ve ABD İkinci Ortak Devriyeye Çıktı

TSK ve ABD Münbiç'te ikinci ortak devriye faaliyetine başladı. Elde edilen bilgilere göre, Türk ve ABD askeri ikinci bir ortak devriye çalışması yürütüyor. Türk ve ABD askerleri devriyeyi Münbiç cephe hattı ile Fırat Kalkanı Harekatı çevresindeki Cerablus ilçesini birbirinden ayıran Sacu Çayı civarında gerçekleştiriyor. İki ülke ilk ortak devriyesini 1 Kasım'da gerçekleştirmişti.

 

Yol Haritası

ABD ve Türkiye, 4 Haziran'da YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği Münbiç'ten çıkması için anlaşma sağlamıştı. Yol haritası, 4 Haziran'dan sonraki ilk 3 ay içerisinde ortak devriyelerin tamamlanıp, ilçe merkezindekiler deolmak üzere YPG/PKK'lıların bölgeden tümüyle temizlenmesini, sonrasında ilçe merkezindeki askeri ve sivil meclislerin yeniden düzenlenmesini öngörüyor. ABD tarafı, yol haritasının henüz başlangıç aşamasında teknik nedenler ileri sürerek uzun bir gecikmeye sebep olmuştu.

ABD, 2 Kasım'da terör örgütü YPG/PKK ile de Suriye'nin kuzeydoğu sınırlarında devriye gezmeye çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD-YPG/PKK ortak devriyesiyle alakalı "Bunları kabul etmemiz mümkün olmayacağı gibi böyle bir durum sınırda ciddi olumsuzluklara sebep olur." ifadesini kullanarak tepki verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal