TSK Temizledi, Suriyeliler Geri Döndü! İşte Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısı!

Türk askerinin Suriye'deki teröristleri temizlemesinin ardından Suriyeliler de ülkelerine geri dönmeye başladı. TSK'nın temizlediği bölgelere şimdiye kadar 260 bin Suriyeli geri döndü.

08.10.2018-18:08 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-18:01) TSK Temizledi, Suriyeliler Geri Döndü! İşte Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısı!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile terör örgütlerinden temizlenen bölgelere Türkiye'ye göç eden 260 bin kişi tekrar gitti.

4 MİLYON SURİYELİ EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Suriye iç savaşının sonrasında 4 milyon kadar Suriyeli, evlerini terk ederek güvenli liman gördükleri Türkiye'ye kaçtı. Türkiye'de açılan kamplara veya kendi kiraladıkları evlere yerleşen Suriyeliler, dünyaya geldikleri topraklardan uzakta hayatlarını sürdürmeye başladı. İç savaşın devam etmesi sebebi ile ülkelerine dönemeyen Suriyeliler, TSK tarafından yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile Fırat Nehri'nin batısının güvenli duruma gelmesi ile umut buldu.

GERİ DÖNMEMEK ÜZERE ÜLKELERİNE GİTTİLER

TSK'nın harekatları ile 4 bin kilometre kareden daha çok bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi ve hızla tekrar inşa dönemine girmesinin sonrasında Türkiye'deki binlerce Suriyeli de yavaş yavaş Gaziantep, Hatay ve Kilis'teki sınır kapılarından isteyerek geri dönmemek üzere ülkelerine göç etti.

260 BİN SURİYELİNİN GERİ DÖNDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Göç İdaresi görevlileri TSK'nın temizlediği Cerablus, Azez, El Bab ve Afrin ile çevresine bugüne dek 260 bin kişinin tekrar döndüğünü açıkladı. Ülkelerine geri dönmek isteyenlere Göç İdaresi ve oldukları şehirlerin valilikleri de kolaylık sağlıyor. Yetkili makamlara geri dönmek istediğini söyleyen Suriyeliler, verilen araçlar ile sınır hattına götürülüyor ve burada işlemlerinin yapılmasının ardından ülkesine gönderiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal