TSK İzin Yönetmeliği

TSK izin yönetmeliği, 720 maddeden oluşan bir yönetmeliktir. Söz konusu bu yönetmelikte 2018 yılında bir takım değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikler Resmi Gazete'de de yayınlanmıştır.

21.03.2020-06:57 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-06:55) TSK İzin Yönetmeliği

TSK İzin Yönetmeliği Kimleri Kapsar?

TSK izin yönetmeliğinde yer alan hükümler Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alan bütün kadrolu askerler, vatani görevini yerine getirmekte olan askerler ve askeri kurumlarda görev yapmakta olan bütün devlet memurlarını kapsar.

TSK İzin Yönetmeliğinde Yer Alan Hükümler

720 maddeden oluşan Türk Silahlı Kuvvetler izin yönetmeliği TSK bünyesinde yer alan bütün çalışanlar için çok çeşitli konularda hükümler içerir. Bu yönetmeliğin maddeleri, disiplin, astın vazifeleri, amirin vazifeleri, emir, günlük emir, müracaatlar, şikayetler, mükafat, ceza, izin, kıyafet, mesleğe karşı vazifeler ve vasıfları, bayrak ve sancak, sağlığın korunması için vazifeler, erbaş ve erlere ait vazifeler, düşman karşısında hareket, esirlere karşı ve esirlikte hareket tarzı, derneklerle münasebet, basınla münasebet ve askeri neşriyat, selamlama, garnizon kumandanlığının hududu, merkez kumandanlıkları, kışla konak ve ordugah kumandanlarının vazifeleri, revirler, kışlalarda günlük hizmet cetveli, eğitim tatbikat ve sair hizmetler için kışladan çıkış, kışla konak hastane ve diğer kurumların denetlenmesi ve muayenesi, yoklamalar, sağlık işleri, hastalanan er ve erbaşlar hakkında yapılacak işlemler, subay askeri memur ve astsubayların hastalıkları halinde yapılacak işlemler, askeri konaklar vetecrit odaları, hayvanlara ait bakım ve hizmetler, rütbe sahiplerinin vazifeleri, askerlikte nöbet hizmetleri, kurumlarda nöbet, nöbetçi personelin vazifeleri, silahlı kuvvetlerde çalışan sivil personelin vazifeleri gibi konularda hükümler içerir.

TSK İzin Yönetmeliğine Nereden Ulaşılabilir?

Söz konusu bu izin yönetmeliğine Türk Silahlı Kuvvetler internet sitesi aracılığıyla ya da mevzuat bilgi sisteminin yer aldığı www.mevzuat.gov.tr adresinden ulaşmak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal