TSK, İnternet Paylaşımlarımı Engellemek İçin Harekete Geçiyor

Rusya'da son zamanlarda onaylanan bir yasayla Rus ordusuna bağlı tüm çalışanlara internetten paylaşım yasağı uygulanması, 'Türkiye'de durumlar nasıl? sorusunu gündeme taşıdı.

07.03.2019-10:11 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-13:16) TSK, İnternet Paylaşımlarımı Engellemek İçin Harekete Geçiyor

Rusya'da son zamanlarda onaylanan bir yasayla Rus ordusuna bağlı tüm çalışanlara internetten paylaşım yasağı uygulanması, 'Türkiye'de durumlar nasıl? sorusunu gündeme taşıdı. Uzmanlara göre TSK 2018 senesinde 21 maddelik bir bildirge yayınladı fakat burada bulunan hususların uygulanması ve ceza işletim sisteminde meydana gelen sorunlar konunun gerektiği kadar anlaşılamaması sıkıntısını da yanında taşıdı.

YASAKLARA RAĞMEN PAYLAŞIMLAR SÜRÜYOR

Sosyal medya hakkında yazdığı kitaplarla tanınan Dr. Levent Eraslan tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bildirgeye göre askerlerin sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmaları, herhangi bir dijital ortamda askeri bölgeden bir fotoğraf paylaşmalarının kesin olarak yasaklandığı hatırlatıldı.

Yasaklara karşın askerlerin bu gibi paylaşımlara devam ettiğini dile getiren Eraslan, 'Bu ciddi bir problem. Sadece bizim için değil. Tüm dünya bu konuda kritik bir dönemeçten geçiyor' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal