TSK Harekete Geçti! Tel Rıfat'ta Son Durum Ne?

Reis-i Cumhur Erdoğan’ın “Kısa zamanda kontrol altına alıp operasyonu hedefine ulaştıracağız” şeklinde ifade ettiği terör örgütü PYD/PKK’nın idaresindeki Tel Rıfat ile Minnag Havaalanı’nın TSK’nın ve ÖSO kuvvetlerinin denetimine geçtiği belirtildi.

28.03.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 28.03.2018-11:29) TSK Harekete Geçti! Tel Rıfat'ta Son Durum Ne?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu’yla teröristlerden kurtarılan Afrin’in ardından dikkatler Halep’e bağlı Tel Rıfat ve Minnag Havaalanı’na çevrilmişti.

Elde edilen bilgilere göre, Tel Rıfat çevresinde bulunan Minnag Havaalanı herhangi bir çatışma meydana gelmeden TSK’nın kontrolüne geçti. Afrin’in ortalama 20 kilometre güneydoğusunda yer alan Tel Rıfat’ta ise küçük çaplı bazı çatışmaların meydana geldiği ifade edildi.

Ankara, Tel Rıfat ve Minnag Havaalanı’nın TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçtiği hakkında dün akşam vakitlerine kadar resmi bir açıklama gerçekleşmedi fakat güvenlik görevlileri yerel kaynaklardan gelen bu ifadeleri yalanlamadı. Bir güvenlik görevlisi, “Bize bölgeden gelen ifadelere göre Tel Rıfat ve Minnag Havaalanı boşaltılmış. Bunun teyidi ve söz konusu bölgelerin TSK ve ÖSO kontrolüne geçtiği bilgisi için biraz daha zamana ihtiyaç var” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal