TSK Harekete Geçti!

ABD’nin PYD/YPG’yi ‘sınır muhafızı’ olarak yetiştirmeye başlaması, bölgedeki güvenlik riskini arttırdı.

13.01.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-10:04) TSK Harekete Geçti!

Suriye’nin İdlib şehrinde Aralık ayının son günleriyle beraber ardı ardına meydana gelen gelişmeler, bölgeyi tekrar barut fıçısına döndürdü. Hmeymim Hava Üssü’ndeki Rus uçaklarının insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirilmesi, Astana mutabakatını tehdit eden bir diğer gelişme yaşandı.

Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre, Moskova idaresinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a mektup göndermesinden sonra, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov Türk Dışişleri Bakanlığı’na davet edilerek Esad rejiminin sivillere ilişkin saldırılarından duyulan korku ifade edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı ve Rus uçaklarına ilişkin saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutmadıklarını belirtti.

KRİTİK GÖRÜŞME

İdlib’de sıcak çatışma ortamına geçilmesi ve Türkiye’ye ilişkin PYD/YPG tehdidinin yeni bir boyut kazanması üzerine, Ankara, Suriye topraklarında Fırat Kalkanı ile başlattığı askeri harekâtı genişletmeyi konu edindi. Bu doğrultuda, 17 Ocak’ta bir araya gelecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kritik ehemmiyet taşıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal