TSK Harekete Geçti! Fırat'ın Doğusu Temizleniyor

Türkiye, Fırat’ın doğusunu terör belasından kurtarmak için harekete geçti. Beş gün içinde 2 defa, Ayn el Arap bölgesindeki PKK hedeflerine ateş açıldı. Terör mevzileri darma duman edildi.

01.11.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-09:11) TSK Harekete Geçti! Fırat'ın Doğusu Temizleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Fırat'ın doğusunun terör belasından temizleneceğinin sinyallerini vermiş, 'Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevireceğiz. Kendi harekat planımıza çalışıyoruz. Kısa zaman sonra bu çalışmaların sahadaki yansımaları görülecek. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak anlaşılmalıdır' demişti.

cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ikaz uyarısına karşın ABD'den desek almaya devam eden terör örgütü PKK/YPG, Fırat'ın batısına geçme ve kritik bölgeleri boşaltma konusunda ABD'nin garantörlüğüne karşın terk etmedi. Teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) olası operasyonuna karşı hazırlıklar yaparak, siper ve mevzi kazdı.

28 Ekim Pazar günü Suriye’nin kuzeyinde, Halep’e bağlı Ayn el Arap ilçesinin batısında olan, Zor Mağar bölgesindeki Şanlıurfa'nın Suruç’la Gaziantep'in Karkamış ilçelerinin karşısına düşen terör örgütü YPG/PKK’ya ait yerler, TSK tarafından obüs bataryalarıyla bomba yağmuruna tutuldu. Fırat Nehri'nin doğu kıyısında olan ve Türkiye sınırına hakim tepelere sahip olan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü faaliyetlerini önlemek çerçevesinde top atışları gerçekleştirildi. TSK, Zor Mağar tepesinde terör örgütü tarafından yapılan siper ve mevzileri vurud.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal