TSK, Fırat Doğusundaki PKK Bölgelerini İmha Etti

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’de, Fırat Nehri doğusundaki Zor Mağar tepesinde inşa ettiği bölgeleri ‘Fırtına’ obüslerinin yoğun ateşi ile yok etti.

29.10.2018-09:05 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-09:00) TSK, Fırat Doğusundaki PKK Bölgelerini İmha Etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın batısında olduğu gibi doğusunda da milli güvenliğimize yönelik tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi sürdüreceğiz" sözleri doğrultusunda, terörle mücadelede dün yeni bir adım daha atıldı. Suriye'nin kuzeyinde, Halep'in Ayn El Arab ilçesinin batısında bulunan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü faaliyetlerini durdurma kapsamında top atışları yapıldı. Yerel kaynakların bildirdiğine göre, TSK, Türkiye sınırına hakim yükseltilere sahip Zor Mağar tepesinde YPG/PKK tarafından inşa edilen ve taciz ateşi de açılan bölgeleri hedef aldı.Atışların, angajman kuralları ve meşru müdafaa sınırları içinde yapıldığı belirtildi. Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen Suriye zirvesinin sonrasında yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: "Türkiye, ne sınırlarında ne de Suriye'nin herhangi bir bölgesinde terör gruplarının palazlanmasına müsamaha göstermeyecektir. Fırat'ın batısında olduğu gibi doğusunda da milli güvenliğimize yönelik tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi sürdüreceğiz."

7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELDİ
Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çalışmaları esnasında, Suriye sınır hattında YPG/PKK'lı bir terörist etkisiz hale getirildi. TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde yaptığı hava harekatında ise üs bölgelerine saldırı planı yapacağı belirtilen 4 terörist öldürüldü. Aynı bölgede komandoların yürüttüğü operasyonda da teröristlerin mağaralara sakladığı kullanılmaya hazır 2 AT-4 tanksavar silahı, 5 RPG-7 antitank roketi ve hafif silah mühimmatı ele geçirildi. Yurt içinde yapılan operasyonlarda da Hakkari'de merkeze bağlı Kavaklı Köyü kırsalında tespit edilen 2 terörist hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi. Bunun yanında, TSK, Fırat Kalkanı harekât alanı ile Menbiç hattında ABD ile koordineli 67'nci devriye görevini gerçekleştirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal