Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

TSK Deniz Aslanı 2018 Tatbikatı Tam Not Aldı

TSK Arama Kurtarma ekipleri tarafından yapılan Deniz Aslanı 2018 tatbikatı bugün tamamlandı. Tatbikat dosta güven düşmana korku saldı

14.05.2018-17:36 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-17:33) TSK Deniz Aslanı 2018 Tatbikatı Tam Not Aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma ekipleri tarafından yapılan Deniz Aslanı 2018 tatbikatı tamamlandı

Deniz Aslanı 2018 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın öğle arasından sonra yapılan ikinci bölümünde ikaza yapan yolcu motorunda kurtarma senaryosu gerçekleştirildi. Özellikle ikinci bölümdeki tatbikat gerçeği ile birebir gibi oldu.

TATBİKAT SENARYOSU GERÇEĞİ ARATMADI

Bölgede seyir halinde bulunan gemiden alınan acil durum sinyalinin hemen akabinde Ankara'daki Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin görevlendirmesi ve arama kurtarma talebinde bulunmasıyla Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi bölgeye doğru harekete geçti.

İlk önce Sahil Güvenlik Komutalığı'na bağlı bir arama kurtarma uçağı merkez üstten havalanarak bölgede keşif uçuşu yaptı. Uçuş sırasında acil durum sinyalinin geldiği noktadaki durumlar tespit edildi. Bölgede kazazedelerin olduğunu görünce ana merkeze koordinatları bildirdi.

KURTARMA SALLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI 

Bu bölgelere kurtarma salları bırakıldı, Kumanda merkezine de giden bu koordinatlar içinde bir helikopter, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma gemileri koordinatlara doğru yönlendirildi,

HEDEFLERDEKİ KAZAZEDELER KURTARILDI

Can sallarında bulunan kazazedeleri ilk önce helikopter ve helikopterde bulunan ekipler kurtardı. Senaryo gereği denizde kalan diğer yaralıları da zodyak adı verilen botlarla kurtarma gemilerine taşındı. Senaryoya göre bu yaralıların, gemilerde yapılan ilk müdahalenin ardından en yakın hastanelere kaldırıldı. Öğleden sonra gerçekleştirilen ve sadece ama sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerinin katıldığı tatbikat tam not aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;