TSK, 6-10 Eylül'de KKTC'de Ortak Tatbikat Gerçekleştirecek

TSK ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından 6-10 Eylül tarihlerinde KKTC'de, 'Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı' gerçekleştirilecek.

05.09.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-10:35) TSK, 6-10 Eylül'de KKTC'de Ortak Tatbikat Gerçekleştirecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuruyeti (KKTC) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından 6-10 Eylül tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuruyeti'nde, 'Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı' gerçekleştirilecek.

Tatbikat Türkiye’den hava, deniz ve kara havacılık unsurlarının da katılım göstermesiyle birleşik, müşterek fiili hücum, hava taarruz, muharebe arama kurtarma harekatı tatbikatı ile aynı zamanlı tabur görev kuvveti tatbikatları halinde gerçekleştirilecek.

Açıklamada her sene planlı bir şekilde yapılan tatbikatın Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında karşılıklı eğitim, iş ortaklığı ve beraber çalışabilirliği iyileştirmek olduğunun altı çizildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) gelen açıklama şu şekilde:

'Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı; Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin katılımıyla 06-10 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde icra edilecektir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal