Trump'tan Türkiye Açıklaması: Erdoğan İle İyi Anlaşıyorum

Trump, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin, "Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar." dedi

03.12.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-18:24)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump, Londra’da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Trump, burada yaptığı konuşmada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamasına ilişkin, "Çok saygısızca." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Türkiye de 'Macron'un kendi beyin ölümü gerçekleşti' dedi." diye konuştu.

"VERGİ UYGULAYACAK BİRİ VARSA O DA ABD'DİR"

Fransa'nın Amerikan teknoloji devlerine dijital hizmet vergisi getirmesini değerlendiren Trump, "Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil." dedi.

"TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

Trump, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin, "Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar. Bağdadi operasyonunda Türkiye çok yardımcı oldu. Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi.  Erdoğan ile iyi anlaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal