Trump'ın Sözde Barış Planı Ankara'da Protesto Edildi

Başkent'te, ABD Büyükelçiliği'nin karşısında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ABD Başkanı Trump'ın sözde Orta Doğu barış planını reddetti.

29.01.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-14:36)
Ankara 'da, Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Trump'ın sözde Orta Doğu barış planını redddetti.
 
ABD Büyükelçiliği'nin karşısında toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikaların temsilcilerinden oluşan topluluk, "Kudüs İslam'ındır", "Kudüs'e selam, direnişe devam" ve "Filistin için ayaktayız" yazılı pankartlarla ABD ve İsrail aleyhine sloganlarla sesini duyurdu.
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, aktardığı konuşmada, "Yüzyılın Anlaşması" olarak sözde barış planının yüzyılın yalanı olduğunu açıkca belirtmekten kaçınmadı, yüzyıl önce Orta Doğu coğrafyasında emperyalist güçler ile yürürlüğe alınan "Büyük İsrail" projesinin gerçekleştirilmek istendiğinin altını çizdi.
 
Yalçın, Trump'ın samimi bulmadığı Orta Doğu barış planı ile Filistin halkını görmezden gelindiğini, "(Trump) Filistin'e işgal girişimini başka bir boyuta taşımıştır. 1982 yılında yürürlüğe konulan 'Oded Yinon Planı'nı adım adım uyguluyorlar. Yani coğrafyayı kendi içerisinde kristalize edip küçük devletçiklere bölerek, dizüstü çöktürmeye çalışıyorlar. Allah'a yemin olsun ki tek fert kalana kadar diz çökmeyeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal