Trump'ın Küstah Tehditlerinin Arka Planı Deşifre Oldu!

Trump'ın dün akşam Türk ekonomisine ilişkin yaptığı tehdit dolu paylaşımların arka planında organize bir kur saldırısı olduğu ortaya çıktı.

08.10.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-10:54)

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı plandığı harekat öncesinde Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla Türk ekonomisini tehdit etmişti.

Trump'ın küstah paylaşımları sonrası dolar kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlilik is eakıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

ORGANİZE KUR SALDIRISI

ABD merkezli Bloomberg kanalında mayıs ayında ekonomi değerlendiren bir uzman, 8 Ekim 2019 için dolar satın alım ve satım işlemleri için ciddi opsiyonların yazıldığını ifade etmişti.

Söz konusu programda, "“8 Ekim için dolar alma-satmada çok ciddi opsiyon yazılmış. 150 milyon, $ 180 milyon $, 200 milyon $." ifadeleri kullanılmıştı.

8 Ekim'de TL piyasasına nedeni bilinmeyen bir şekilde yığılma yaşandığı dile getirilen programda, Türk Lirası için zor günlerin yaşanacağı belirtilmişti.

Aylar sonra tekrar dolaşıma sokulan o program, ABD Başkanı Trump'ın savurduğu küstah tehditlerinin nedenini de ortaya koyuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal