Trump'ın Korona Virüs Belgesinde Türkiye Detayı

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüs salgını için Başkan Yardımcısı Mike Pence'i görevlendirdi ve uzmanlarla çalıştığını açıkladı. Konu ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Trump'ın elinde bulunduğu kağıtta, Türkiye'nin korona virüs salgınına karşı iyi hazırlanan ülkeler arasında olduğu görüldü.

27.02.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-10:45) Trump'ın Korona Virüs Belgesinde Türkiye Detayı

Korona virüs salgını nedeniyle ülkeler önlemlerini üst düzeye çıkarmaya devam ediyor. ABD de virüs salgınını yakından takip eden ülkeler arasında yer alıyor. ABD Başkanı Trump, konu ile ilgili olarak Beyaz Saray'da Pence, Sağlık Bakanı Alex Azar ve sağlık yetkililerinin de katıldığı basın toplantısı düzenledi.

Trump, önceliklerinin ABD halkının sağlığı ve güvenliği olduğunu belirtirken, ilk günden bu güne kadar gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Hastalığın yayılması durumunda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını aktaran Trump, ABD halkına karşı riskin az olduğunu da söyledi.

Trump, Kongre ile virüs konusunda yakından çalıştıklarına ve iki parti arasında ortak bir ruh oluştuğuna inandığını ifade etti ve "Kongreden 2,5 milyar dolar fon istedik. Bunun yeterli olduğunu düşünüyoruz. Ancak Demokratlar, bundan çok daha fazlasını istiyor. Onlar daha fazla para istiyor, biz daha fazla şey yapacağız. Ne kadar para harcamak uygunsa o kadar harcayacağız. Umarım o kadar çok para harcamak zorunda kalmayız." dedi.

"ÇİN'DE HASTALIĞIN YAYILMASI BİR NEBZE AZALDI"

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le görüştüklerini belirten ABD başkanı, "Şi çok çalışıyor. Çin'in bildirdiği rakamlara güvenebilirsiniz. Çin'de hastalığın yayılması bir nebze azaldı." dedi.

Trump, uzmanlardan öğrendiğine göre grip yüzünden ABD'de her yıl 25 bin ila 69 bin kişinin yaşamını yitirdiğini aktararak, buna kıyasla korona virüs vakalarının çok az olduğunu söyledi. Virüs kapan ya da kapma tehlikesi olan kişileri karantinaya aldıklarını anımsatan Trump, "Birçok karantina merkezimiz var. Aşı çalışmalarımız da hızla ilerliyor." şeklinde konuştu.

Ülkelerinde virüs konusunda çok iyi uzmanların olduğuna değinen Trump, "Başkan Yardımcısı Mike Pence'i virüs konusunda görevlendirdiğimi buradan duyurmak istiyorum. Mike, uzmanlar, doktorlar ve virüsle ilgili olan kişilerle çalışacak ve bana rapor verecek." ifadesini kullandı.
Trump, Sağlık Bakanı Azar'ın da çok iyi iş çıkardığını ancak elindeki birçok işten dolayı korona virüse odaklanamadığı için Pence'i görevlendirdiğini söyledi.

ABD vatandaşlarına korona virüse grip muamelesi yapmasını söyleyen Trump, "Ellerinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun. Zorunda olmadıkça, herkesle tokalaşmanız gerekmiyor. Etrafımda soğuk algınlığı ya da grip belirtisi gösteren olursa hemen uzaklaşıyorum. Bu virüse de tıpkı grip gibi davranın." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya üzerinde yaşanan maske sıkıntısına karşı maske siparişinde bulunduklarını da belirten Trump, "Belki de buna ihtiyacımız olmaz. Ama en kötü senaryoya da hazırlanıyoruz." yorumu yaptı.

"PELOSİ PANİK YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Kendisine yönelik azil sürecini başlatan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi de eleştiren Trump, "Pelosi, panik yaratmaya çalışıyor. Demokratların yaptığı tek şey siyasi kazanç." dedi.

Korona virüsü borsadaki düşüşün nedenlerinden biri olarak gören ABD başkanı, "Ben bu seçimleri kazandıktan sonra, borsa hiç olmadığı kadar yükselecek. Hatırlarsanız bir önceki seçimi kazandığımın ertesi günü de borsa büyük bir yükselişe geçmişti." ifadesini kullandı.

"DAHA ÇOK VAKANIN OLMASINI BEKLEYEBİLİRİZ"

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar ise toplantıda, şu ana kadar ABD'de 60 kişide korona virüs vakası görüldüğünü belirterek, "Korona virüsün daha da yayılmasını engellemek zorundayız. ABD'de daha çok vakanın olmasını bekleyebiliriz." uyarısında bulundu.

TÜRKİYE DETAYI

Trump'ın basın açıklaması sırasında elinde bulunan kağıtta koronavirüsle mücadelede en hazır ülkeler görülürken, Trump'ın elindeki bilgilere göre Türkiye, iyi hazırlanan ülkeler arasında olduğu görüldü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal