Trump'a Coronavirüs Çağrısı: Orduya Tam Seferberlik Emri Ver

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABD Başkanı Trump'a coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında orduya seferberlik emri vermesi çağrısında bulundu.

21.03.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-10:25) Trump'a Coronavirüs Çağrısı: Orduya Tam Seferberlik Emri Ver

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya üzerindeki etkisini devam ettiriyor. Kısa sürede pandemiye dönen virüs ABD'ye de sıçradı. Virüsle ilgili olarak ilk günlerde ciddiyetsiz tavırlarıyla eleştirilerin odak noktasında olan Donald Trump, daha sonra durumun farkına vardı ve herkes gibi o da virüsü ciddiye almaya başladı. Bu kapsamda New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Trump'a çağrıda bulundu.

"KENDİ ŞEHRİNE İHANET EDİYOR"

Blasio yaptığı açıklamada, "New York City'nin kaderi bir adamın elinde ve kendisi de New Yorklu ama şu an kendi şehrine ihanet ediyor. Anlamak mümkün değil, başkanımızın orduyu seferber etmemesi ahlaksızlık." dedi.

210 KİŞİ CORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

ABD'deki yeni tip coronavirüs vakalarının yaklaşık yarısının bulunduğu New York'ta vaka sayısı 7 binin üzerine çıktı. ABD genelinde ise vaka sayısı 14 bin 601'e ulaşırken, virüs nedeniyle şu ana kadar 210 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan ABD, virüse karşı aşı çalışmaları başlattı. ABD'de insanlar üzerinde coronavirüs aşısı test ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal