Trump, İdlib Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Beraber Çalıştıklarını Söyledi

ABD Başkanı Trump, İdlib konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber çalıştıklarını ve neler yapılabileceğini görüştüklerini ifade etti.

18.02.2020-22:45 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-00:14) Trump, İdlib Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Beraber Çalıştıklarını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib konusundaki sorunların çözümü için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber çalıştıklarını ifade etti.

Los Angeles'a gitmeden önce Joint Base Andrews Havalimanı'nda gazetecilerin sorduğu soruları cevaplayan Trump, sorulan bir soru için geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmış olduğu telefon görüşmesini yorumladı.

Donald Trump, "güçlü ve sert" bir lider olarak ifade ettiği Erdoğan ile iyi ilişkisi olduğunu dile getirdi.

İdlib konusunda ABD ile Türkiye'nin yakın temaslarda bulunduğunu işaret eden Donald Trump, "Erdoğan ile (İdlib konusunda) birlikte çalışıyoruz." sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine karşın Beyaz Saray'ın yapmış olduğu açıklamada, "Trump, Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." sözlerine yer verilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal