TRT'nin Efsane İsimlerinden Mehmet Altan Varol Hayatını Kaybetti! Mehmet Altan Varol Kimdir?

TRT'nin duayen spikerlerinden olan Mehmet Altan Varol, 76 yaşında hayatını kaybetti. Duayen ismin cenazesi yarın öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılacak.

12.06.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-14:37) TRT'nin Efsane İsimlerinden Mehmet Altan Varol Hayatını Kaybetti! Mehmet Altan Varol Kimdir?

TRT İstanbul Radyosu eski başspikeri Mehmet Altan Varol, Sarıyer İzzet Baysal Huzur Evi’nde yaşamını yitirdi.

Astım hastalığı olan ünlü spikerin cenazesi yarın öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılacak.

MEHMET ALTAN VAROL KİMDİR?

Mehmet Altan Varol, 1942 senesinde bankacı bir baba ile ev hanımı bir annenin tek çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın bölümünde eğitim gördü.

1964-1965 seneleri içinde TRT’nin gerçekleştirdiği araştırmacı, metin yazarı, programcı ve spikerlik sınav ve eğitimlerine girdi. 1965 senesinde TRT İstanbul Radyosu’nun açtığı ilk spikerlik sınavında başarı sağlayarak radyoda görev almaya başladı. Araştırmacı, metin yazarı, programcı ve spiker olarak TRT’de görev yaptı. 1965-1990 seneleri içinde Prodüktörspikerlik yaptı ve 1974 -1992 seneleri içinde TRT televizyonlarında değişik türlerde birçok programın sunuculuğunu üstlendi.

1975 senesinde Radyo-France ve Antenne 2’de Programcılık stajını tamamladı. 1989 senesinde TRT için Yugoslavya Ohri’de Yugoslavya radyosu haftasına gitti. 1990-1992 seneleri içinde TRT İstanbul Radyosu’nda başspiker olarak vaziye yaptı. 1992 senesinin ardından farklı firmalar dahilinde gerçekleştirilen seminer ve eğitimlerde diksiyon eğitimi sundu. 1994 senesinde başspiker olarak emekliye ayrılan Altan Varol, 1971 Muhtırası’na ve 1980 darbesine tanıklık yaptı. Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile Galatasaray Lisesi’nde diksiyon, Türkçe, Radyo ve TV’de sunuculuk dersleri sundu.

ÇOK SAYIDA BELGESEL SESLENDİRDİ

Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda izci oymakbaşı, ocakbaşı ve grupbaşı olarak girdiği idarecilik-liderlik yaşamına, İstanbul İzcilik Teşkilatı Başkanlığı, Milli İzcilik Kurulu üyeliği, Danışma Kurulu üyeliği, İzcilik Federasyonu üyeliği, Türkiye İzcilik Teşkilatı eğitim sorumlusu, Dünya İzcilik Teşkilatı için Özbekistan’da İzcilik Teşkilatını açma ve ilk lider kursunu açma vazifelerini üstlenerek sürdü. Uluslar arası eğitimcilik yetkisini 1975 senesinde alan Altan Varol, izcilik alanında bugüne dek 70.000 çocuk, genç ve 9.000’i öğretmen olan 12.000 yetişkine de eğitim sundu. Devamlı sarı basın kartı sahibi olan Altan Varol, binlerce insana da diksiyon, sunuculuk ve spikerlik eğitimleri sundu. Altan Varol, ayrıca çok sayıda belgesel seslendirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal