TRT'den Muharrem İnce'nin İddialarına Sayılarla Cevap

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce TRT’nin kendisini az gösterdiğini iddia etmişti. İnce'nin bu iddiasına TRT’den belgeli cevap geldi

29.05.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-12:11)

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nu (TRT) hedef göstermesi ve adil olmamakla suçlaması üzerine TRT'den yazılı açıklama geldi.

Son zamanlarda yöneltilen suçlamaların tehdit boyutuna vardığı ifade edilen açıklamada, "Çalışanlarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz" diye belirtildi.

CHP’li aday Muharrem İnce'nin iddialarının asılsız ve iyi niyetten uzak olduğun altı çizilen açıklamada, "Sayın İnce, 21 Mayıs Bartın mitinginde, 13 - 20 Mayıs tarihleri arasında TRT 1 kanalında kendisine 16 dakika, Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ise 117 dakika süre ayrıldığını iddia etmiştir. TRT 1 ana akım eğlence kanalımız olup seçimle ilgili herhangi bir faaliyet içinde bulunmamaktadır. 2 Bahsedilen kanal muhtemelen TRT Haber kanalımızdır" ifadelerine yer verildi.

"125 DAKİKA CANLI YAYINLANDI"

TRT, CHP’li aday Muharrem İnce'nin iddiasına dair ise şu şekilde yanıt verdi:

"Kendisine TRT yayınlarında yer verilmediğini iddia eden Muharrem İnce, sürekli olarak Kurum yönetimini suçlarken, gerçeklerin hiç de öyle olmadığı medya takip raporlarıyla da gözler önüne serilmektedir. Sayın Muharrem İnce’nin iddiasının aksine, 13 – 20 Mayıs tarihleri arasında kendisinin 13 ayrı seçim faaliyetine canlı yayın olarak TRT ekranlarında toplam 125 dakika yer verilmiştir. Sayın İnce’nin Kurumumuza dönük eleştirilerinin de yer aldığı bu canlı yayınlar ayrıca haberleştirilerek haber bültenlerimizde 59 ayrı haber olarak 82 dakika süre ile yayınlanmıştır. Yine Sayın İnce’nin mitinglerine ait detaylar TRT muhabirleri aracılığıyla gerçekleştirilen canlı yayınlarla da seyirciye aktarılmıştır."

TRT'nin kamu yayıncısı olduğu vurgulanan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de 13-20 Mayıs tarihlerinde 125 dakika süre ayrıldığı ifade edildi. Verilen bu sürenin 46 dakikasının seçim çalışmasına, kalan sürenin ise Cumhurbaşkanı olarak bulunduğu 6 ayrı resmi program olduğu kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal