TRT Genel Müdürü Eurovision'a Neden Katılmadığımızı Açıkladı

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision'a neden katılmadıklarını açıkladı. Eren, "Yarışmayı kazanan şahıs hem erkeğim hem kadınım diyor. Ben çocukların izlediği bir saatte bunu yayınlayamam" dedi.

04.08.2018-18:39 - (Son Güncelleme: 04.08.2018-18:43)

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İbn Haldun Üniversitesi tarafından yapılan "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nde açıklama gerçekleştirdi. Eurovision Şarkı Yarışması ile alakalı açıklama yapan Eren, "Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi sebeplerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı yarışmayı kazanan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu iddia etmeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların izlediği bir vakitte ben canlı veremem ki." dedi.

"AYNI ANDA HEM KADIN HEM ERKEK OLAN BİRİNİ YAYIMLAYAMAM"

TRT Genel Müdür İbrahim Eren, Eurovision Şarkı Yarışması için şunları ifade etti: "Şu anda katılmayı düşünmüyoruz. Oylama sistemi gibi sebeplerimiz var. Bir de kamu yayıncısı olarak, Avusturyalı birinci olan sakallı, etekli, cinsiyet kabul etmeyen, herhangi bir cinsiyeti olduğunu iddia etmeyen, 'Aynı anda hem erkeğim hem kadınım' diyen birini saat 21.00'de, çocukların izlediği bir vakitte ben canlı veremem ki. Avrupa Yayıncılar Birliğine, Eurovision'la alakalı olarak 'Siz saptınız değerlerinizden.' dedim. Bundan sebeple başka devletler de çıktı. Orada bir zihin karmaşası var, idarecilerden sebeple. O düzelirse yeniden Eurovision'a katılırız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal