TRT 1 Eski Spikeri Erhan Çelik, Karlov Suikastı Davasında İfade Verdi

Eski TRT 1 Ana Haber spikeri Erhan Çelik, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi ile alakalı görüntüleri bültende 'habercilik refleksiyle yayımladığını' söyledi.

25.07.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-10:00) TRT 1 Eski Spikeri Erhan Çelik, Karlov Suikastı Davasında İfade Verdi

Eski TRT 1 Ana Haber spikeri Erhan Çelik, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi ile alakalı görüntülerin bültende yayınlanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde ifade verdi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın aktardığına göre Ankara Adliyesi'nde yaklaşık 4 saat ifade veren Çelik, FETÖ suçlamalarını kabul etmedi ve “Karlov suikastını sonradan haber aldım. Bu görüntüler yayına hazır duruma geldiği ve yayımlanması durumunda herhangi bir sakınca olduğuna yönelik uyarı olmadığı için, ben de herhangi bir problem olamayacağı gerekçesiyle yayımladım. Beni bu görüntülerin yayımlanmaması hususunda Ankara’dan kimse uyarmadı. Ben de habercilik refleksiyle görüntülerin yayımlanmasını söyledim” dedi.

'İŞİMDEN OLDUM'

Çelik, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile olan HTS kayıtlarının sorulması ardından ise “Görüşme FETÖ üyesi olduğu değerlendirilen bazı personelin işten çıkarılmaması ile alakalı oldu. Dumanlı, bu kişileri işten çıkarma demek için aradı. Fakat ben kendisini dinlemedim ve FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm kişileri işten çıkardım” ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal