Trafikte Yeni Dönem Başladı!

TBMM'den geçen Trafik cezalarını artıran değişikliklere yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

26.10.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-10:18)

Trafik cezalarını artıran, zararlı maddelerle mücadeleye ilişkin yeni tedbirleri içeren, yabancıların Türkiye'de iş ve işlemlerini basitleştiren düzenlemelerin de bulunduğu Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

AŞIRI HIZ EHLİYET İPTALİNE KADAR GİDECEK

Kanunla, hız sınırlarında 'yüzde 10-30' ve 'yüzde 30 üzeri' şeklindeki uygulanan iki aşamalı yaptırıma 'yüzde 50'den fazlası' şeklinde bir yenisi daha ilave edildi.

Bu  düzenlemeyle, hız sınırını yüzde 10 ila 30 aşan sürücülere 235 lira, yüzde 30 ile 50 aşanlara 488 lira, yüzde 50'den fazla aşan sürücüler ise bin 2 lira idari para cezasına çarptırılacak. 

İhlalin 1 sene içinde 5 kez tekrar etmesi durumunda sürücü belgesi 1 sene için iptal olacak. Bu doğrultuda 5 sene içinde sürücü belgesi ikinci defa geri alınanların ehliyetleri iptal olacak.

EGZOZ CEZASI

Kanunda yapılan düzenlemeyle abartı egzoz kullananlara cezai yaptırım uygulanacak.

Araçların egzozunda yapılan değişikliğin etrafı rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaracak özellikte olması halinde bin 2 lira idari para cezası verilecek.

Araç mevzuata uygun hale getirilinceye kadar trafiğe çıkamayacak.

KIRMIZI IŞIK CEZASI

Kırmızı ışık kuralını, son ihlalin yapıldığı tarihten itibaren geriye doğru bir sene içinde ilk kez üç defa ihlal edenlerin 30 gün, ikinci kez üç kez ihlal ettiği tespit edilenlerin 45 gün, üçüncü veya daha fazla kez üç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin 60 gün süreyle sürücü belgeleri alınacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal