Trafikte Bunu Yapmanın Cezası 95 TL

Adana’da adliye çevresinde kornaya uzun bir müddet basarak çevreye rahatsızlık veren dolmuş ve midibüs şoförlerine 95'er TL para cezasıyla birlikte ehliyetten 10 puan düşme cezası da kesildi.

04.12.2017-16:58 - (Son Güncelleme: 04.12.2017-16:49)

Adana’da adliye çevresinde kornaya uzun bir müddet basarak çevreye rahatsızlık veren dolmuş ve midibüs şoförlerine 95'er TL para cezasıyla birlikte ehliyetten 10 puan düşme cezası da kesildi. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Adana Adliyesi çevresindeki Cemal Gürsel Caddesi ile İnönü Caddesi’nin birleştiği ve korna çalmanın yasak olduğu durakta korna uygulaması gerçekleştirildi.

Kornaya uzun müddet basarak çevrede rahatsızlığa sebep olan sürücüleri engellemek için 1 saat süren uygulamada toplam 12 midibüs ve dolmuş şoförüne 95'er TL para cezasıyla beraber ehliyetten 10 puan düşme cezası kesildi. Şoförlerden bir kısmı kesilen cezaya tepki verirken, bazı şoförler ise ehliyet ve ruhsatlarını polis ekiplerine verip yollarına devam etti.

BAKAN UYARDI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ticari araçlarla ilgili kar lastiği takma zorunluluğunun yarından itibaren başlayacağını belirterek "Ancak eğer şehir içinde çalışıyorlarsa ticari araçlar, bunlarla ilgili kar lastiği takma ve çıkarma sürelerini Valiliklere bıraktık. Sürücülerden istirhamımız, zorunluluk olmasına bakmadan kışın daha rahat etmeleri, kazaya belaya karışmamaları, can ve mal emniyetini sağlamaları adına kar lastiği takmaları." dedi.

Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğünün 2017 Yılında Alınan Makineleri Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, milletin yolunu açan, gelişen ve yenilenen teknolojiyi takip eden Müdürlüğün, akıllı yolları akıllı araçlarla donattığını, temizlediğini ve hizmete hazır hale getirdiğini söyledi.

Uluslararası standartlara uygun geliştirilmiş sürüş konforu ve trafik güvenliğini azami ölçüde sağlayan yol yapımına öncelik verdiklerini vurgulayan Arslan, bu konuda ciddi mesafe aldıklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal