Trafiğe Kapanan Yol Kayak Pistine Döndü, Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Bingöl’de bir köyde kar yağışının akabinde araç kullanımına kapatılan yol kayak pistine döndü. Babalar ile çocukları kendi yaptıkları kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı.

27.01.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-16:32)

Merkeze 25 kilometre mesafede yer alan 700 nüfuslu Elmalı köyünün halkı, kar yağışının akabinde trafiğe kapalı olan hemen hemen bir kilometrelik yolu kayak pistine dönüştürdü. Köyde babalar, çocuklarıyla beraber hazırladıkları kızaklara binip kayak pistine dönüştürdükleri yolda kayarak keyifli anlar yaşadı.

Arkadaşlarıyla karda kayarak keyifli zaman geçirdiğini ifade eden 12 yaşındaki Hamza Kına, “Yollarımız buz olmuş, gidip tepeden kayıyoruz babamız, arkadaşlarımızla. Çok eğlenceli. Aşağılara kadar geliyoruz, bundan çok zevk alıyoruz” diye konuştu.

Ara tatille beraber köylerine kar yağışının başladığını dile getiren Yunus Kına, “Kar yağışını çok özlemiştik. Okulumuz ara tatiline girdiğinde köyümüze de kar yağdı. Köyümüzün tepesinden aşağılara kadar kayıp, çok eğlenceli vakitler geçiyoruz” dedi.

Trafiğe kapanan yolda kayarak keyifli zaman geçirdiğini söyleyen baba Remzi Kına da, “Bayağı bir süredir kar yağmıyordu. Kar yeni yağdı 10 gündür. Karın yağmasının ardından çocuklarımızla her gün trafiğe kapalı alanda kızaklarla kayıyoruz 7’den 70’e. Çok mutluyuz. Çocuklar da çok mutlu, onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor” dedi.

karıntadı2701202121

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal