Trabzon'daki Yangınlardan 30'u Söndürüldü

Trabzon Valiliği, 11 ilçede 37 noktada çıkan örtü yangınlarından 30'unun söndürüldüğünü, üç ilçede 6 evin yangınlarda zarar gördüğünü bilgisini paylaştı.

24.12.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-12:17)

Trabzon Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 11 ilçede 37 noktada dünden bu yana farklı zamanlarda örtü yangınları çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Trabzon'da 22 Noktadaki Örtü Yangını Söndürüldü

Örtü yangınlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin 93 araç ve 450 personeli ile müdahale edildiği belirtilen açıklamada, "Şu ana kadar bu yangınlardan 30'u ekiplerimizin müdahalesiyle söndürülmüştür. Yangınlar neticesinde üç ilçemizdeki 6 ev zarar görmüş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır." İfadeleri yer aldı.

Açıklamada, 90 hektarlık orman alanı ile 10 hektarlık fındık bahçesinin zarar gördüğü yangınlarda 30 noktada soğutma, 6 ilçedeki 7 noktada ise söndürme çalışmalarının halen sürdürüldüğü kaydedildi.

Yanan evler ile yangından zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarının da başlatıldığına vurgu yapılan açıklamada, söz konusu yangınların mevsim itibarıyla bahçelerde yapılan temizlik çalışmalarından kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiği, gerekli inceleme ve araştırmanın devam ettiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal