Trabzon'da Karayolunda Giden Uçağı Görenler Gözlerine İnanamadı!

13 Ocak'ta Trabzon'da pistten çıkarak kullanılamaz hale gelen uçak, Millet Kıraathanesi olması için yola çıktı. Gece vakti karayolunda bir uçağın gittiğini gören vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırdı.

29.09.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 29.09.2018-12:22) Trabzon'da Karayolunda Giden Uçağı Görenler Gözlerine İnanamadı!

Ankara- Trabzon seferini gerçekleştirirken 13 Ocak günü Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı esnada pistten çıkarak hizmet dışı kalan 'Zeynep' adlı uçak 260 gün sonra 'Millet Kıraathanesi' olarak hizmet vermek için yeni yerine karayolu ile götürüldü.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait PC 8622 sefer sayılı 162 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu Boeing 737-800 türü yolcu uçağı, 13 Ocak Cumartesi günü saat 23.30 sularında Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı esnada kontrolden çıkarak pistin kuzey tarafında deniz yönüne kaydı.

SİGORTA ŞİRKETİ İHALEYE ÇIKARMIŞTI

Uçak, iniş takımlarının balçığa saplanması neticesinde denize 25 metre kala durabildi. Kazada yolcular sağ salim çıkarken, uçak 20 saat devam eden operasyonla saplandığı yerden çıkarılarak Trabzon Havalimanı'nda emniyetli bir bölgeye götürüldü. Trabzon Havalimanı apronunda taksi pozisyonunda bekletilen 'Zeynep' adlı Pegasus Havayolları'na ait uçağın akıbeti 200 gün sonra netleşmiş, sigorta firması tarafından ihaleye çıkılan ve 'Aytral' bir şirket tarafından ihalesi alınan uçağın söküm işlemlerine 23 Temmuz'da başlanmıştı.

KARAYOLU İLE GÖTÜRDÜLER

Söküm işlemlerinin sonrasında bir ilçe belediyesi uçağın 'Millet Kıraathanesi' olması için Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Bu başvurusu kanul edilen belediye uçağın teslim işlemini yaptı. Uçağın ilçede tespit edilen bir yerde hizmet vermesi için özel bir şirket tarafından uçağın kanatları sökülerek bir TIR'a, uçağın gövdesi 11 dingil ve 42 tekerden meydana gelen yer dorsesine yüklendi. 01.00 sularında Trabzon Havalimanı apronundan alınan uçak yaklaşık 15 km mesafedeki ilçeye karayolu ile götürüldü. Yaklaşık 4 saat devam eden nakil işleminde karayolu tek şeritten ulaşıma kapatılırken, uçağın karayolundan gittiği gören bazı insanlar o anları cep telefonuyla kaydetti. Kaşüstü mevkiine dek Karadeniz Sahil Yolu'nun ters şerit yönünden giden 35 metre uzunluğunda, 18 ton ağırlığındaki uçak 260 gün sonra 'Milet Kıraathanesi' olarak hizmet vermesi için düşünülen alana vinç yardımıyla yerleştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal