Toroslar Belediyesi'nden Halil İbrahim Sofrası

Mersin'in Toroslar ilçesi belediyesinin her sene gerçekleştirdiği "Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği" bu sene de binlerce kişinin katılımı ile yapıldı.

14.06.2018-16:34 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-16:22) Toroslar Belediyesi'nden Halil İbrahim Sofrası

Toroslar Belediyesi’nin geleneksel olarak yaptığı ’Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği’, bu sene da binlerce kişiyi aynı sofrada birleştirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akbelen Mahallesi’nde bu sene 14’üncüsünü yaptıkları iftar yemeğine katılan vatandaşlarla ve çocuklarla tek tek selamlaşarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Koray Aydın Stadyumu’nun ortasına açılan masalarda aynı anda orucunu açmak için bir araya gelen halka seslenen Başkan Tuna, “Biz diyoruz ki, Toroslar’da 300 bin kişilik bir aileyiz. Ramazan ayında hep beraber yaşadığımız bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu en üst seviyede muhafaza edeceğimize inanıyorum” dedi.

Ramazan ayının son günlerini yaşarken hemşehrileriyle aynı sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Tuna, “11 ayın sultanı Ramazan ayının o manevi ortamında ruhen hafifledik. Oruçlar tutuldu, ibadetler gerçekleştirildi ve olanın olmayana destek olduğu, dayanışma ruhunun en üst düzeye ulaştığı çok özel bir ay olan Ramazan’ı hep beraber Allah’a hamd olsun ki geçirdik. Demirtaş’tan, Çukurova’ya, Sağlık’tan Halkkent mahallelerimize dek tüm mahalle sakinlerimizle bir ve beraber olmak üzere her akşam değişik bir mahallemizde sokak iftarlarında bir araya geldik. Bugün de 6 bin insanımızın geldiği bu programda son iftar yemeğimizi yapıyoruz. Biz diyoruz ki Toroslar’da 300 bin kişilik bir aileyiz. İşte o ailenin görüntüsü de burada. Allah sizlere sağlıklı ve uzun hayatlar versin. Bu ailenin daha da sıkı ve dayanışma ruhu içinde olduğu güzel günleri hep beraber Allah bizlere nasip eylesin" diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında ezanın okunması ile iftar yapıldı. Kuran-ı Kerim’in okunarak, duaların edildiği programda davetlilere kavurma et, pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal