Toplu Taşıtlarda Yüzde 50 Kısıtlaması Kaldırıldı, Toplu Taşımada Yoğunluklar Yaşandı

Toplu taşıtlarda % 50'lik kısıtlamanın kaldırılmasının peşinden otobüs ve minibüslerde yoğunluklar görüldü. Yenibosna'daki duraklarda minibüs ile otobüs şoförlerinin çok yolcu aldığı görüldü.

02.06.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-10:25) Toplu Taşıtlarda Yüzde 50 Kısıtlaması Kaldırıldı, Toplu Taşımada Yoğunluklar Yaşandı
Toplu taşıtlarda % 50'lik kısıtlamanın kaldırılmasının peşinden otobüs ve minibüslerde yoğunluklar görüldü. İstanbul, Yenibosna'daki duraklarda minibüs ile otobüs şoförlerinin çok yolcu aldığı görüldü.

Coronavirüs salgınında vaka sayısında yaşanan azalmayla beraber Bilim Kurulu'nun emirleri doğrultusunda daha önce valiliklere yollanan kent içi toplu taşıma araçları ile personel servislerine taşıt ruhsatında bildirilen yolcu taşıma kapasitesinin yarısı kadar yolcu kabul alacağı doğrultusundaki talimat uygulamadan kalktı. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere yollanan genelgede dolmuş, minibüs, halk otobüsü ile belediye otobüsleri benzeri şehir içi ulaşım taşıtlarına ayakta yolcu alınmama kararı verilmişti. Bahçelievler Yenibosna'daki duraklarda olan bir takım yolcu otobüs ile minibüs şoförleri bu riayet etmedi. İş saati olması sebebiyle yoğunluk görülen duraklara giden minibüs ve otobüs şoförlerinin ayakta alırken, otobüslere binenlerin sosyal mesafeyi hiçe saydıkları gözlemlendi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal