TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Ettiği Evin Parasını İstedi

TOKİ, 1996 yılında Mardin'de şehit düşen çavuş Bilal Batırır'ın eşine bir ev hibe etmişti. Onlarca yılın ardından TOKİ, şehit ailesinden bu evin parasını istedi.

31.12.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-09:53) TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Ettiği Evin Parasını İstedi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1996 senesinde Mardin'de şehit düşen çavuş Bilal Batırır'ın ailesine verilen ev için 50 bin TL talep etti. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Komisyonu'nda (KİT) TOKİ'nin hesapları görüşülürken meseleyi gündeme taşıyan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "65 metrekarelik ev için 50 bin TL talep ediliyor." dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığına göre değil kredi bizim o evi aileye ücretsiz vermemiz gerek" dedi ve şehit Batırır'ın ailesinin durumunu aktararak şunları ifade etti:

"50 BİN LİRA İSTEDİLER"

"Şehidin eşi Hatice Batırır'a, kocasının şehadetinin ardından 65 metrekarelik bir TOKİ evi veriliyor. Seneler sonra Bursa'daki TOKİ evinin parası aileden talep ediliyor. 65 metrekarelik ev için 50 bin TL isteniyor. Hatice Batırır bu paraya TOKİ'nin ihtiyacı olmadığını, fakat kendisinin ihtiyacı olduğunu ifade ediyor. 'Bu parayı bizden istemesinler, içimizi de daha fazla yaralamasınlar' diyor. Babası şehit düştüğünde 4 aylık olan oğlu Hasan da 'TOKİ bu parayı talep ediyorsa, o vakit babamı da geri versinler' diyor."

TOKİ BAŞKANI'NDAN CEVAP

TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ise ev meselesinin göçmen konutlarıyla alakalı olduğunu söylemekle yetindi.

1996 YILINDA ŞEHİT EDİLDİ

Çavuş Bilal Batırır, 1996'da Mardin'de şehit düşmüş, kalorifer kazanına atılarak yakıldığı iddia edilmiş ve cansız bedenine ulaşılamamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal