Tokat'ta Kaybolan Evrim'in Babasından Kan Donduran İtiraf

Tokat'ta kaybolan minik Evrim'in tutuklanan babasının verdiği çelişkili ifadeler kafa karıştırdı. Baba, önce "Kızım traktörden düşüp öldü bende babamın mezarına gömdüm" dedi. Ekipler mezarda Evrim'i bulamayınca bu defa da "Kaçırılmış olabilir nerede olduğunu bilmiyorum" dedi.

24.07.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-12:55) Tokat'ta Kaybolan Evrim'in Babasından Kan Donduran İtiraf

Tokat'ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz'da yaylada kaybolan Evrim Atış'ın (3,5) dün gece tutuklanan babası Burhan Atış'ın ifadesinde önce, "Traktörden düşüp öldü, babamın mezarına gömdüm" dediği, ardından ifadesini geri alarak kızının nerede olduğunu bilmediği doğrultusunda çelişkili sözler söylediği ortaya çıktı.

KAYBOLAN KÜÇÜK KIZDAN 14 GÜN BOYUNCA BİR İZ BULUNAMADI

Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Evrim Atış, 10 Temmuz günü sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya çıkarmak için giden babaannesi Satı Atış'ın ardından gitti. Evrim'in peşinden geldiğini fark eden Satı Atış, gelini Dilek'e seslenerek, torununun çadıra götürülmesini istedi. Evrim'i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1,5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra gitti.

Bir zaman sonra gelen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını gördü. Etrafta aranan Evrim, bulunamayınca komşulardan da destek talep edilirken, jandarmaya haber verildi. İhbar ardından yaylaya jandarma ve AFAD birimleri gönderildi. 70 bin metrekarelik bölgede 14 gündür devam eden arama çalışmalarında küçük Evrim'e ait hiçbir iz tespit edilemedi.

BABA, "ÖLDÜ, BABAMIN MEZARINA GÖMDÜM" DEDİ ANCAK ASILSIZ ÇIKTI

Öte yandan 2 gün önce gözaltına alınan ve dün gece tutuklanan Evrim'in annesi Dilek ile babası Burhan Atış'ın ifadeleri de ortaya çıkmaya başladı. Arama çalışmalarının devam ettiği dönemde güvenlik ekipleri ile temas durumunda olan ve birkaç defa ifadesine başvurulan Burhan Atış'ın değişik ifadeler verdiği meydana çıktı. 4 gün önce Burhan Atış'ın ifadesinde, "Kızım traktörden düşüp öldü, bende onu babamın mezarına gömdüm' biçiminde ifade verdiği gün yüzüne çıktı. Bunun ardından birimlerin 1 sene önce hayatını kaybeden Evrim'in dedesi Sadık Atış'ın Yenisu köyü mezarlığında bulunan mezarı kazıldı. Fakat babanın verdiği ifadenin tersine Evrim'e dair bir bilgiye denk gelinmedi.

DAHA SONRA KAÇIRILMIŞ OLABİLECEĞİ YÖNÜNDE İFADE VERDİ

Bir defa daha ifadesi alınan Burhan Atış'ın bu defa değişik yerler söylediği, daha sonra da ifadesini geri alarak kızının nerede olduğunu bilmediğini, kaçırılmış olabileceği doğrultusunda sözlerini değiştirdiği meydana çıktı. Dilek Atış'ın da ifadesinde kızını en son çadırın önünde küçük kızı ile oynarken gördüğü, ardından çıktığında çadırın önünde olmadığını gördüğü doğrultusundaki ifadelerini tekrar ettiği fakat, bu ifadenin doğruluğu için 'yemin' etmediği meydana çıktı.

ÇELİŞKİLİ İFADE VEREN ANNE-BABA TUTUKLANDI

Atış çifti, çelişkili ifadelerinin şüpheli bulunması ardından savcılığın isteği ile çıkarıldıkları  mahkeme tarafından tutuklandı. Çift, dün gece Zile Cezaevi'ne sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal