Tillerson'a Görüşen Çavuşoğlu'ndan Kritik Açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ortak basın açıklaması gerçekleştiriyor. Çavuşoğlu,"ABD ile ilişkileri normalleştirme konusunda mutabakata vardık" açıklamasında bulundu.

16.02.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-12:59) Tillerson'a Görüşen Çavuşoğlu'ndan Kritik Açıklama!

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bugün bir araya geldi. İki mevkidaş ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

DESTEKLERİ SINIRLIYMIŞ(!)

ABD Dışişleri Bakanı ikili görüşmede 'Dün Sayın Erdoğan bugün sayın Dışişleri Bakanı'na ilettik. Her zaman SDG'ye sağladığımız desteğin sınırlı olacağı ve zaman sınırı olacağını ilettik.' Deyince, ABD'nin PYD'ye kamyon kamyon yaptıkları yardımlar hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkileri normalleştirme mevzusunda mutabakata vardık" açıklamasını yaprı. "Güvenlik endişelerimizin ciddiye alındığını düşünmek istiyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Yeni bir mekanizma oluşturma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Tillerson'ın ziyaretini kritik ve faydalı buluyoruz. Türkiye ve ABD uzun senelerdir stratejik ortaklığını derinleştirerek devam ettirmiştir. Bu ortaklık farklı alanlara genişletilmiştir ve yalnızca bölgemizde birçok ülke ve halk bu ortaklıktan faydalana gelmiştir.

Geçmişte de kritik aşamalar meydana geldi fakat her zaman bu ortaklığı ön planda tutarak geçmişte bu önemli aşamaları beraber hallettik. Dün akşam Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptığımız üçlü toplantıda taraflar düşüncelerini kaygılarını ifade etti. Şimdi kritik bir aşamada, ya bu ilişkileri yoluna koyacaktır ya da daha da kötü bir hal alacaktı.

Tabiki bunun için çizilmesi gereken yollar var. FETÖ, ABD'nin YPG'ye desteği, ilişkilerimizi normalleştirmesi için mutabakata vardık. Elbette endişelerimizin ciddiye alındığını düşünmek istiyoruz. Şimdiye kadar verilen sözler oldu, tutulmayan sözler de oldu çözemediğimiz konular da oldu. Beraber neler yapabiliriz bunları da ele aldık. Yeni bir mekanizma oluşturma kararı verdik. Örneğin FETÖ konusunda değerlendirmeleri kamuoyunda yapmak yerine bu mekanizma içerisinde yapmakta fayda var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal