THY'nin 'Rüya Uçağı''nın Adı Maçka Oldu

THY'nin filosuna yeni dahil ettiği Boeing 787-9 Dreamliner'a, Trabzon'da 11 Ağustos 2017 tarihinde terör örgütü üyeleriyle yaşanan çatışma sırasında şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi Maçka adı verildiği açıklandı

27.06.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-10:45)

Türk Hava Yolları'nın (THY) filosuna kattığı, "rüya uçak" olarak tanımlanan  ilk "Boeing 787-9 Dreamliner", İstanbul Havalimanı'na geldi.

THY tarafından yapılan açıklamada, filonun ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ının adına karar vermek amacıyla yapılan ankete katılan ve "AdıErenOlsun" şeklinde destek veren tüm misafirlere teşekkür edildiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, "Yeni uçağımıza kahraman Eren'imizin memleketi 'Maçka' adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon'a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren'i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız" sözleri kullanıldı.

"ADI EREN OLSUN' ETİKETİNE YOĞUN İLGİ  

THY, filosuna yeni dahil ettiği "Boeing 787-9 Dreamliner" tipi uçağının ismine karar vermek için önceki gün Twitter'daki sosyal medya hesabından yolcuların oylaması için bir anket düzenlemişti.

Hava yolunun Twitter'daki resmi hesabından düzenlenen ankette, yarın İstanbul Havalimanı'na inecek, "rüya uçak" olarak tanımlanan uçağın ismi için "Yeni uçağımızın adı ne olsun? Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner'ın ismine birlikte karar verelim." ifadeleri yer verilirken seçenekler arasında, "Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma." bulunuyordu.

THY filosundaki ilk "Boeing 787-9 Dreamliner'a şehit Eren Bülbül'ün isminin verilmesi noktasında sosyal medyada bir kampanya başlatılmış, etikete kısa sürede çok sayıda kişi yoğun ilgi göstermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal