Thomas Cook’a Bağlı 12 Uçak Dalaman Havalimanı'na İndi

İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının gündeme gelmesinin arkasından Muğla’nın bazı ilçelerinde tatillerini yapan İngiliz turistlerin ülkelerine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından görevlendirilen 12 uçak, Dalaman Havalimanına ulaştı.

24.09.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-13:48)

Dünyanın en büyük seyahat firmalarından biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının gündeme gelmesinin arkasından Muğla’nın bazı ilçelerinde tatillerini yapan İngiliz turistlerin ülkelerine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından görevlendirilen 12 uçak, Dalaman Havalimanına ulaştı.

 471 Kişilik Airbus A380, 23.00 Sıralarında Havalimanına İniş Yaptı

Dalaman’daki 222 Thomas Cook yolcusunu Londra’daki Gatwick Havalimanı’na göndermekle yükümlü olan 471 kişilik Airbus A380, 23.00 sıralarında havalimanına indi. Yakıt ikmalinin ardından havalimanında bekleyen 222 yolcu otobüslerle uçağa sevk edildi.

Uçak yolcularını alarak 01.30 sıralarında havalimanından uçtu. Dalaman Havalimanı’nda ilk defa bulunan A380 tipi yolcu uçağı havalimanı personelleri tarafından da merakla karşılandı. Uçağın İngiliz yolcuları almak için tekrar Dalaman’a döneceği bildirildi. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, basın mensuplarına yönelik gerçekleştirdiği açıklamada, İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının açıklanmasının Türkiye’ye gelerek bölgede tatilini geçiren turistler için zor bir durum olduğunu bildirdi.

‘Kente Ziyarete Gelen Tatilcilerin Bölgeye İlgisi Devam Ediyor’

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Ayaz,"Dalaman Havalimanı işletmecisi olarak tatil sonrası yolcuların sorunsuz bir şekilde evlerine dönmeleri için İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, İngiltere Sivil Havacılık Kurumu ve İngiltere Büyükelçiliği yetkililerine destek vererek süreci yönetiyoruz." diye ekledi.

YDA Dalaman Havalimanı’nda tüm paydaşlarıyla yolcuların tatil sonrası zor duruma düşmelerini engellemek için çalıştıklarını bildiren Ayaz, kente ziyarete gelen tatilcilerin bölgeye ilgisinin sürdüğünü, her olumsuz durumu değerlendirmeyi amaç edinerek ülkemiz turizmine zarar vermeye çalışanlara karşı mücadeleyi sürdüreceğini bildirdi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal