Tevfik Göksu: 'Su Zammı İle İlgili Çıkışımız İlkesel ve Ahlakidir'

FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul'da yapılmaya çalışılan su zammına neden karşı çıktıklarını açıkladı.

05.12.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-12:19)

FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul'da yapılmaya çalışılan su zammına karşı çıkma sebeplerinin tamamen 'ilkesel ve ahlaki' olduğunu ifade etti.

Tevfik Göksu'nun konuya ilişkin ayptığı açıklama şöyle: 

İBB Başkanı seçim sürecinde İstanbul'da kapı kapı dolaşıp İSKİ'nin fahiş fiyata su sattığını söyledi. Bu İSKİ'nin suyu çok pahalı. Dünya standartlarında ülke standartlarında su çok pahalı. Gelir gelmez suya indirim yapacaklarını söylediler. 

Bunları seçimin ana vaadi olarak bütün İstanbullulara söyledi. Bu çerçevede meclise indirim teklifi geldi. Biz de bir çalışma yaparak suya yüzde 40 ile yüzde 46 oranında indirim yaptık.

DOĞAL GAZA YAPILAN ZAMDAN DAHA FAZLA ZAM İSTEMİŞLER

Kapı kapı dolaştınız bütün İstanbul'a dediniz ki İSKİ suyu pahalı satıyor, bunu indireceğim. 6 ayda ne değiştidi de şimdi böyle bir zam yapıyorsunuz ?

İsmail Küçükkaya'nın doğal gaza zam gelmesinin su zammının tetiklemiş olabileceğini söylemesi üzerine Göksu, " Doğal gaza ve elektriğe gelen zammın İSKİ'ye maliyeti ne kadar ? 200 milyon. Neden 200 milyonluk zararı karşılayacak zammı getirmediniz ? Neden daha fazlası ?" şelinde yanıtladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal