Testleri Başarıyla Tamamladı! İlk Kez Sergilenecek

FNSS, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi zırhlı araç gereksinimini karşılamak için geliştirdiği ZAHA konseptini ilk defa Indo Defence Fuarı'nda sergileyecek.

05.11.2018-16:26 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-16:20) Testleri Başarıyla Tamamladı! İlk Kez Sergilenecek

FNSS, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi zırhlı araç gereksinimini karşılamak için geliştirdiği ZAHA konseptini ilk defa Indo Defence Fuarı'nda sergileyecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak için geliştirilen Zırhlı Amfibi Hücum Araçları (ZAHA) konsepti, ilk kez Endonezya'daki Indo Defence Fuarı'nda gösterime çıkacak. Türk savunma sanayisinin öncü kara aracı üreticilerinden FNSS, Jakarta'da 7-10 Kasım'da düzenlenecek sergide, sınıflarında yeni standartları tanıtacak 2 özel aracını sergileyecek. FNSS, seri üretime hazır orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT'yi ve ZAHA konseptini bu fuarda ilk kez gösterecek.
Kaplan M, tankı bugünün asimetrik harp kurallarına göre dizayn ederken, ZAHA zırhlı amfibi hücum araçlarına 21. yüzyıl teknolojisini ekleyecek. Seri üretime hazır hale gelen Kaplan MT, FNSS ve PT Pindad tarafından ortak bir çalışma çerçevesinde geliştirildi. Türkiye ve Endonezya arasında imzalanan Savunma Sanayisi İş Birliği Anlaşması kapsamında düzenlenen aracın kalifikasyon testleri Temmuz ayında başlamıştı. Kaplan MT, ortaya konulan ihtiyaçları karşıladığını ve kullanıma hazır olduğunu Ağustos’ta tamamlanan testlerde gösterdi. Tank, kalifikasyon testleri kapsamında, tam ölçekli mayın prototipiyle mayın testinden başarıyla tamamladı, dayanıklılık testlerinde Java Adası'nda farklı arazi ve iklim şartlarında yaklaşık 2 bin kilometrelik rota takip etti, atış testlerinde hareket halinde yine hareketli hedefleri tam isabetle vurdu.

"ZAHA gibi bir araç daha yok"

ZAHA'nın çok özel bir araç olduğunun altını çizen Kurt, şunları söyledi: "ZAHA, hem hızlı hareket etmeyi sağlamak hem de denizde tehditlere maruz kalınan süreyi en aza indirmek için deniz piyadelerini en kısa zamanda kıyıya ulaştırmalı, kıyıda ise hem bir zırhlı muharebe aracı gibi etkin şekilde görev yapmalı hem de üstün balistik ve mayın koruması sağlamalı. Kısacası, ZAHA ortaya çıkana kadar böyle bir araç bulunmamakta. ZAHA'yı, son 50 yılın en önemli amfibi harekatlarından birini başarıyla gerçekleştirmiş Türk Deniz Kuvvetlerinin zorlu gereksinimlerini karşılamak için geliştirmekteyiz. Endonezya gibi ada devletleri başta olmak üzere, amfibi harekat gereksinimleri üst düzeyde olan dost ve müttefik ülkelerin de ZAHA'nın üstün özelliklerini isteyeceğini biliyoruz ve onlarla çalışmak için sabırsızlanıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal