Teslimat Başladı! S-400'lerin Nereye Konuşlandırılacağı Yeniden Gündeme Geldi

S-400'lerin teslimatının başladığının açıklanmasının ardından gözler bataryaların yerleştirileceği bölgelerde. Bataryalar için 3 bölgenin adı öne çıkıyor.

12.07.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-11:08) Teslimat Başladı! S-400'lerin Nereye Konuşlandırılacağı Yeniden Gündeme Geldi

ABD ve NATO rahatsızlığını ortaya koysa da S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatı başladı.

Şimdi gözler S-400'lerin konuşlandırılacağı yerlerde.

ŞANLIURFA BİRECİK

DHA'nın aktardığına göre; gerçekleştirilen ayrıntılı saha analizleri ve araştırmaların sonrasında ilk bataryanın, 911 kilometrelik Suriye sınırının orta noktası olarak kabul edilebilecek olan 'Şah Fırat' operasyonu ile yeni yerine taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi yakınlarına konuşlandırılması bekleniyor.

MERSİN YA DA HATAY SEÇENEĞİ

Türkiye'ye gelecek olan ikinci S-400 bataryasının ise risk analizleri çerçevesinde, Akdeniz'deki gelişmelere karşı bu bölgeye hakim olacak biçimde yerleştirilecek.

600 KİLOMETRELİK RADARI VAR

Öte taraftan bataryaların, kurulumunun sonrasında sabit kalmayacağı ve hareketli olduğu için istenildiği zaman riskli bölgelere transferinin mümkün olduğu da bildirildi. Askeri kaynaklar, 600 kilometrelik radara sahip olan S-400 bataryalarının istenildiği anda başka bir bölgeye kaydırılabilecek olmasını avantaj olarak değerlendirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal