Teslim Olan Teröristler PKK'nın Bilinmeyen Yönlerini Anlattı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışmasından ötürü Şırnak'ta PKK'lı 2 kadın terörist teslim olmaya karar verdi. Teslim olan teröristler, ifadelerinde örgütün moral ve motivasyon olarak son bulduğunu iddia etti.

03.09.2019-11:12 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-10:43) Teslim Olan Teröristler PKK'nın Bilinmeyen Yönlerini Anlattı

Valilikten gelen bildirime göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK'lı teröristlerin ikna edilerek teslim olması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Valilikten gelen bu bildirimde, yapılan çalışmalardan ötürü 29 Ağustos'ta Şırnak'ın Namazdağı Bölgesi'nde 2 kadın teröristin aynı biçimde teslim olduğu aktarıldı.

Valilikten Açıklama

 

"Teröristler, çok sayıda teröristin teslim olmayı istediğini ancak teslim olmaları halinde güvenlik güçleri tarafından kendilerine işkence yapılacağı ve öldürülecekleri yönünde asılsız propaganda yapıldığını söyledi. Örgüt mensuplarının moral ve motivasyon olarak bitik durumda olduğunu ifade eden teröristler, morallerinin bozuk olduğunu, herkesin gerçeğin farkında olduğunu ancak cesaret edip dile getiremediğini, fısıltı olarak dile getirenlerin grup sorumluları tarafından ajanlıkla suçlanarak ağır şekilde cezalandırıldığını aktardı."

 

"Teröristler, teslim olduktan sonra devletten hiç beklemedikleri bir muamele gördüklerini, sürecin her aşamasında güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını, içten ve samimi davrandıklarını, devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacağını söyledi. Teslim olmak isteyen örgüt mensuplarının vakit geçirmeksizin en yakın güvenlik kuvvetine müracaat etmeleri ya da telefon etme imkanı bulurlarsa 140/155/156 numaralarını aramalarının kendileri için tek kurtuluş olacağını ifade ettiler."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı tıklayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal