TESK Başkanı Palandöken: 80 Milyon Sessiz Olsun

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde yapılacak olan YKS ve TYT sınavları için sınav süresince tüm halkı sessiz olmaya davet etti.

28.06.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-11:58) TESK Başkanı Palandöken: 80 Milyon Sessiz Olsun

Ülke çapında Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına başvuru yapan 2 milyon 265 bin 902 üniversite adayı öğrencinin 30 Haziran 2018 ve 1 Temmuz 2018 tarihilerinde farklı oturumlarda sınavlara gireceğini ve öğrencilerin sınavlarda kötü etkilenmemesi lazım olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Gençler için 80 milyonu sessizliğe çağırıyorum" dedi.

Erken genel seçimlerin hemen ardından YKS ve TYT sınavlarının bu Pazar ve Pazartesi günleri 2 farklı oturumda yapılacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Özellikle 80 milyon vatandaşımızı sessizliğe çağırıyorum. 7’den 70’e herkes bu iki gün içinde sınava alınacak olan gençlerimizin geleceği için üzerilerine düşen vazifeyi yapmalı. Düğün sahipleri düğünlerinde, sürücüler cadde ve sokaklarda korna ve klakson çalmamalı, iş makineleri bu saatlerde kesinlikle çalışmamalı. Çünkü gençlerimizin hayatları bu iki kritik sınava bağlı. Onun için 2 milyon 265 bin 902 gencimizin gireceği YKS ve TYT sınavlarında 80 milyon vatandaşın üstüne büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sebeple okul önlerinde ve etraflarında sınav saatlerinde yüksek sesle konuşma olmamalı, klakson çalınmamalı. En önemlisi trafik sıkışıklığına sebep olunmamalı ve gereksiz tartışmaya neden olunmamalı. Ramazan Bayramı ardından düğünlerde hızlı bir yükseliş var. Burada düğün sahiplerine de gürültü yapılmaması için büyük vazife düşüyor. Düğün gerçekleştiren aileler düğün gün ve saatlerini sınav saatlerinden sonraya bırakmalılar" diye konuştu.

Palandöken, "Bu sene sınavlar 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri sebebiyle 1 hafta ertelemeli yapılıyor. 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak sınavlar sebebiyle 80 milyon insan üstüne düşeni vazifeyi yapmalı ve sesiz olmalı" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal