Terör Örgütü PKK'nın Bayrağını Paylaşan Sol Partili Cansu Özdemir Yargılanacak

Sol Partili Cansu Özdemir, Almanya'da yasaklı PKK bayrağının göründüğü bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için yargı önüne çıkacak

20.07.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-13:32) Terör Örgütü PKK'nın Bayrağını Paylaşan Sol Partili Cansu Özdemir Yargılanacak

Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, Almanya'da yasaklı olan terör örgütü PKK bayrağının göründüğü bir fotoğrafı Twitter hesabında paylaştığı için hâkim karşısına yargılanacak. Sol partili Özdemir'in yargılanacağı davanın görülmesine ekim ayı sonunda Hamburg-Altona İdare Mahkemesi'nde başlanacak.

Özdemir, Kasım 2017'de sosyal medya hesabında, "PKK yasağı kaldırılırsın" sözlerine yer vererek, PKK'nın bayrağının olduğu bir fotoğraf paylaşmıştı.

Paylaşımı sebebiyle Özdemir'e 1500 euro tutarında para cezası verilirken, bu cezayı temyize götüren Cansu Özdemir hâkim karşısına çıkacak.

BİR SENEYE KADAR HAPİS CEZASI  

PKK, AB terör örgütleri listesinde bulunuyor ve 1993 senesinden beri Almanya'da yasaklı. Alman dernekler yasası, yasaklı örgütlerin sembol ve bayraklarının paylaşılmasını yasaklıyor. Mahkeme sözcüsü bu suçu işleyenlerin bir yıla kadar hapis cezası alacağı bilgisini payaşmıştı.

Hakkında başlatılan hukuki süreç üzerine Twitter hesabından 9 Mart 2018 tarihinde bir açıklamada bulunan Özdemir, Almanya'nın 1993 senesinden bu yana yürürlükte olan yasakların kapsamını genişlettiğini, "Kürtlere ve Kürtlerin direnişiyle dayanışma gösterenlere yönelik baskıların yoğun bir şekilde arttığını" belirtmişti.

"PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyorum" ifadelerine yer veren Özdemir, "Sözlerimin arkasındayım! PKK bir terör örgütü değildir, bu nedenle paylaşımımın arkasındayım" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal