Termometre 61 Dereceyi Gördü, Halk Havuza Koştu

Türkiye genelinde sıcaklıklar artık yükselmeye başladı. Siverek'te termometrelerin 61 dereceyi görmesinin ardından vatandaşlar havuzlara akın etti.

06.07.2018-14:45 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-14:37) Termometre 61 Dereceyi Gördü, Halk Havuza Koştu

Türkiye çapında Temmuz ayı ile birlikte sıcak hava etkisini hissettirirken, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde termometreler 61 dereceyi gördü.

Özelikle 12.00 ile 17.00 saatleri içinde etkisini hissettiren sıcak hava yaşamı kötü etkilerken, şehirde insanlar zorunlu olmadıkça bu saatler içinde dışarı çıkmıyor. Sıcak havadan bunalan birçok hayvanın gölgelik ve su birikintilerinde ferahlamaya çalıştığı görülürken, çocuklar ve gençler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bedava olarak hizmete sunulan yarı olimpik yüzme havuzuna koştu. Havuz önünde uzun kuyruklar meydana getiren gençler, yetkililer tarafından 1'er saat ara ile seanslar halinde havuza kabul ediliyor. Sırasını bekleyen genç ve çocuklar uzun kuyruklar meydana getiriyor.

CANKURTARAN GÖZETİMİNDE YÜZÜYORLAR

Cankurtaranlar eşliğinde serin havuzda yüzen gençler Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Sıcakların bastırması ile birlikte havuza ilginin yükseldiğini söyleyen Siverek yarı olimpik yüzme havuzu yetkilisi Ferit Ateşbakan, "Havuz sezonunu 3 gün önce açtık, maşallah kımıl kımıl burası. Çocuklar eğleniyor. Sabah saat kurs sebebiyle 9'da açıyoruz, 12'ye dek yüzme bilmeyen gençlere yüzme öğretiyoruz. 12.30'da ise insanları kabul ediyoruz. Şuanda yoğun alaka var, havuzumuz bedava olduğu için ilgi dolayısıyla buraya geliyor. İnsanlarımızı bedava havuzumuza çağırıyoruz" dedi

14 yaşındaki İshak Talveri, "Siverek çok sıcak olduğu için gelip havuza giriyoruz, ferahladıktan sonra evimize dönüyoruz" diye konuştu.

Gölgede 55 dereceyi geçen sıcaklar, güneşte ise 62 dereceyi geçen ilçede Uzmanlar, çöl sıcaklarından yaşlı ve çocukların zarar görmemesi için mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaları ve bol bol su içmeleri önerisinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal