'Terminatör Böcekler' Ormana Bırakıldı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından (OGM) zararlı canlılarla biyolojik mücadele çerçevesinde bugüne dek laboratuvarda hayat bulan 14,5 milyon yararlı ve yırtıcı böcek ormanlık alanlara salındı.

07.09.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-11:36) 'Terminatör Böcekler' Ormana Bırakıldı

Bakanlıktan gelen yazılı bildiriye göre, biyolojik mücadele çerçevesinde, OGM, ülke genelinde 45 laboratuvarda 4 çeşit yararlı böcek türü meydana getirilerek ormanlara salıyor.

Bu senenin başından itibaren 500 bin yırtıcı böcek üretildi. Bugüne kadar 540 bin 397 yırtıcı böcek türü ormanlara dağıtıldı. Ayrıca "terminatör böcek" alarak nitelendirilen bu organizmaların sayısı 14,5 milyona oldu.

Zararlı böcekleri yiyen kuşların yuvalanması için OGM tarafından her sene 50 bin tane  kuş yuvası ağaçlara bırakılıyor. Zararlı böceklerle mücadele çerçevesinde karınca yuvaları hazırlanıyor. Fromon tuzaklarıyla da her sene nerdeyse 150 milyondan fazla zararlı böcek yok ediliyor.

Konuyla alakalı olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şunları söyledi:

“Bu çerçevede her yıl ortalama 200 bin ile 250 bin hektar ormanlık alanda zararlı organizmalara karşı mücadele yapıyoruz. Biyolojik kökenli ilaçların tercih edildiği kimyasal mücadelenin oranını yüzde 1 civarına düşürdük. Mücadelenin yüzde 99’u biyolojik, biyoteknik ve mekanik olarak yapılıyor.” 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal