Tenzile Ana Yetimlerin Umudu Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan, bu kez de Afrin'de hayata geçirilen bir projeyle çocukların umudu oldu.

08.10.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-09:22) Tenzile Ana Yetimlerin Umudu Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan, bu kez de Afrin'de hayata geçirilen bir projeyle çocukların umudu oldu. AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından Afrin'de hayata geçirilen 'Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi', dün dua ve gözyaşlarıyla hizmete açıldı. Çocukların umudu olan Tenzile Ana merkezi'nin açılışına bölgede yaşayan Suriyelilerin yanı sıra Afrin'de görevli olan kahraman Mehmetçiklerimiz de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatının 7'nci yıldönümünde hizmete sunulan 'Tenzile Ana Yetim ve Kültür Merkezi; Suriyeli yetimlerin sıcak yuvası, yaşama tutunacağı bir yer olacak. Tenzile Ana merkezi'nde, 250 Suriyeli çocuğa müfredat eğitimimin yanı sıra Türkçe, Tarih ve dini eğitimler verilecek.

2'si Türk, 2'si Suriyeli olmak üzere 4 gönüllü öğretmenin görev alacağı 'Tenzile Ana Kültür Merkezi' 4 derslik, bir seminer ve bir rehabilitasyon olmak üzere toplam 6 sınıftan oluşuyor. Tenzile Ana merkezinde artık Suriyeli yetimler eğitim alacak, bahçesinde oyunlar oynayacak. Kahraman Mehmetçiğin Afrin'i kurtarmasından sonra bölgeye ilk insani desteği götürenler arasında olan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 'Tenzile Ana' merkeziyle ilgili, "Suriye'de savaşın yaralarını sarıp, yetim yavruları hayata kazandıracak bir merkez olacak" ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal