Temel Karamollaoğlu Hazine Yardımı Açıklaması

1 Kasım genel seçimlerinde oyların sadece yüzde 0,68'ini alabilen Saadet Partisi, hazine yardımları konusunu yeniden gündeme taşıdı.

21.04.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-13:46) Temel Karamollaoğlu Hazine Yardımı Açıklaması

Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere hazırlanıyor. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhur İttifakı olarak gireceği seçimlerde, iki partinin ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

MUHALEFET İTTİFAK YAPACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi üzerinde ise büyük soru işaretleri durmaya devam ediyor. Özellikle İttifak ve aday belirleme konusunda sıkıntı yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi ne yapacağı ve adaylarının kim olacağı merak konusu oldu.

HAZİNE YARDIMI

Şu an için sadece Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP'nin aldığı hazine yardımlarını Twitter hesabından paylaşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

YARDIMLAR OY ORANINA GÖRE DAĞILIYOR

7 Haziran genel seçimlerinden önce de aynı konuyu gündeme getiren Saadet Partisi, Anayasa Mahkemesi'nden ret cevabı almıştı. Ana Yasa Mahkemesi, Saadet Partisi'nin aldığı oy oranını hatırlatarak yardım yapılamayacağına kanaat getirmişti.

YÜZDE 0,68

Saadet Partisi, 1 Kasım genel seçimlerinde 325.947 kişinin oyunu almış. Bu da grafiklere yüzde 0,68 olarak yansımıştı. Hazineden yardım alabilmek için genel seçimlerde yüzde 3 barajını açmak gerekiyor.

HAZİNE YARDIMI ALACAK PARTİLER NE KADAR ALACAK

Mevzuat gereğince genel seçimlerin yapıldığı yıl hak kazanan partilere ilave yardım gerçekleştirilecek. 24 Haziran seçimleri nedeniyle AK Parti, CHP, MHP ve HDP’ye  toplam da 547.522 milyon lira hazine yardımı verilecek. Partilerin 1 Kasım’da aldıkları geçerli oylar üzerinden yapılan hesaplamaya göre AK Parti 270.9 milyon TL, CHP 138.5 milyon TL, MHP 65.1 milyon TL ve HDP’nin ise 58.893 milyon TL yardım alması bekleniyor. Seçimler için cumhurbaşkanı adaylarına Hazine yardımı yapılmayacak fakat adaylar bağış kabul edebilecekler.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal