Tel Abyad ve Rasulayn’da Köy Köy Sağlık Taraması Yapılıyor

TSK Mobil Kliniği son olarak Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki Tel Ebu Şeyh ve Tel El Cennep köylerinde kapsamlı bir sağlık taraması ile çocuklardan yaşlılara kadar sağlık taraması ve tedavisi gerçekleştirdi.

08.11.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-17:34)

TSK Mobil Kliniği son olarak Tel Abyad ve Rasulayn arasındaki Tel Ebu Şeyh ve Tel El Cennep köylerinde kapsamlı bir sağlık taraması ile çocuklardan yaşlılara kadar sağlık taraması yaptı. Tabip personelimiz tarafından hasta olan bölge halkı tedavi edildi.

Mili Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"TSK Mobil Kliniği, Tel Abyad ve Rasulayn’ın köylerine kadar giderek terör örgütü PKK/YPG’nin baskı ve zulmünden kurtarılan Suriyeli kardeşlerimize sağlık taramasını sürdürüyor. Tabip personelimiz hastalara gerekli tedaviyi sağlıyor."

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG’nin baskı ve zulmünden kurtarılan Tel Abyad ve Rasulayn'da bölge halkına Mehmetçiğin eli uzanmaya devam ediyor.

İnsani yardım malzemelerinin dağıtıldığı, su tesislerinin tamir edildiği, hastanelerin yeniden hizmet vermesi için gerekli çalışmaların yapıldığı bölgede sağlık hizmetlerinin aksamaması için TSK Mobil Kliniği kırsal mahalleleri dolaşarak sağlık taramasına devam ediyor. Durumu acil olan hastalar da Akçakale veya Ceylanpınar’a getirilerek tedavi altına alınıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal