'Tekzip Gazetesine' Dönen Medyaya Kınama

Cumhuriyet ve benzeri birçok gazetenin, sürekli olarak tekzip yayınlaması 'Medya Derneği'nin gözünden kaçmadı. Dernek konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı ve "Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıktığını üzülerek görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

01.06.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-16:02) 'Tekzip Gazetesine' Dönen Medyaya Kınama

Son günlerde, Cumhuriyet ve benzeri gazeteler sürekli olarak tekzip yazısı yayınlamaya başladı. Bu durum, taraflı tarafsız birçok okur tarafından eleştirilerin hedefi oldu. Konu Medya Derneği'nin de gözünden kaçmadı ve dernek konuyla ilgili olarak yazılır bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, bu durumun medyaya olan güvenini azalttığı vurgulandı ve "Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıktığını üzülerek görüyoruz. Bu durum Medya Derneği olarak bizi kaygılandırıyor. Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir. Yalan ve yanlış haberlerin ısrarla sürdürülmesinin, toplumun doğru habere ulaşmasını ve medyanın demokratik işlevini yerine getirmesini imkansız kılması da, konunun dikkat çeken yönlerindendir. Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

"MESLEĞİMİZ AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ BİR DURUMDUR"

Açıklamanın devamında, "Bazı gazetelerin son günlerde adeta tekzip bülteni gibi çıkmaya başlaması mesleğimiz açısından utanç verici bir durumdur. Yalan haberleriyle övünen ve bu haberler dolayısıyla yayımlamak zorunda kaldıkları tekzip ve düzeltme metinlerini basın özgürlüğüne saldırı olarak yaftalayarak demokrasi ve özgürlük tartışmalarını doğru bir temelde yürütülmesini engelleyen bu gazete ve gazeteciler mesleğimizin yüz karasıdır. Medya Derneği olarak kendilerini kınıyoruz. Söz konusu yalan ve yanlış haberleri sorumsuzca yayımlamamakta bir beis görmeyen medya kuruluşları toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkını önemsemiyor olabilir. Fakat medya derneği olarak bizler temiz medya, temiz bilgi, temiz haber anlayışının takipçisi olmaya devam edeceğiz." denildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal