Teknoloji Harikası Yerli SOM Füzesinden Sevindirici Haber

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli üretim olan SOM füzeleri ile ilgili sevindirici bir haber paylaştı. Canikli SOM füzelerinin özelliklerini anlattıktan sonra bu füzeleri satmaya başladıklarını söyledi.

23.06.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-16:24)

Bir sosyal medya kuruluşunun canlı yayınında açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin söylediği bazı önemli açıklamalar:

"PULAT AFRİN’DE KULLANILDI”

Afrin harekatından önce hızlı bir çözüm bulabilir miyiz tartışmasının ardından ASELSAN bir çalışma gerçekleştirdi. Tankın 4 tarafına ve uzun kısımların ortalarına toplam 6 radar ve bomba koyuyoruz. Tanka dönük atış yapıldığında radar onu belirliyor. Havada takibe alıyor ve tanka varış zamanını hesaplıyor. Roket hangi uzaklıktan fırlatılırsa fırlatılsın radar onu belirleyerek sonundaki entegre çalıştığı bomba dışa dönük patlıyor ve o tank mühimmatı tanka varmadan imha ediliyor. Tüm denemeleri gerçekleştirildi, şu anda kullanıyor. İsmi PULAT, düşünce ve tasarımı bize ait. Başından sonuna yerli bir proje.

“SOM FÜZEMİZİ SATMAYA BAŞLADIK.”

SOM füzemizi satmaya başladık. Benim sevdiğim cihazlardan birisi SOM füzemiz var, 250 km menzilli uçaktan atılan seyir füzesi. Yere yakın uçuyor çünkü radara yakalanmıyor. Çoğu zaman deniz hedefleri için tercih ediliyor. Denizde giderken yere yakın problem yok fakat karada uçarken de yere yakın uçuyor. Ve bin 200 km hızla uçuyor. O hızla giderken coğrafi koşullara uygun biçimde uçuyor. Tepeleri büyüklükleri, küçükleri, çok yükselip de radara girme şansı olunca da tepenin yanından geçiyor. Gerçekten çok akıllı. Ve bunu satıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal