Tekirdağ'da Tren Kazası! Bakanlık Nedenini Açıkladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü civarında yolcu treni vagonların raydan çıkması sonucunda kaza yaptı.

08.07.2018-19:24 - (Son Güncelleme: 08.07.2018-20:46)

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması neticesinde vagonlar devrildi. Kaza yerinde çok sayıda yaralı ve ölü olduğu ifade ediliyor.

TEKİRDAĞ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kazayla ilgili detay verdiği açıklamada, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak’’ ifadelerini kullandı.

EN AZ 10 ÖLÜ, 73 YARALI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş,Tekirdağ'da meyda glen tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 73 kişinin yaralandığını ifade etti. Kaza yerine 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

ERDOĞAN KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından ulaşılan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaza haberinin sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla arayarak bilgi aldı.

Tren kazası hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elim kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

BAŞBAKAN YILDIRIM KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'dan bilgi aldı.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine vardığında dray olması sonucu kaza meydana geldiği ifade edildi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal